Cześć! Powiedzcie mi jak jest w waszych golfikach: jak raz przekręcicie stacyjkę i już pogasnął kontrolki to ile zostaje i się świeci?? U mnie oprócz kontrolki alternatora świeci się ta kontrolka nr 21 http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=8172 Czy tak powinno być?? Gaśnie dopiero po odpaleniu silnika.

Wszystko ok, u mnie też gaśnie dopiero po odpaleniu, i w poprzednim moim aucie też tak było więc tak ma być

Mati napisał:
Wszystko ok, u mnie też gaśnie dopiero po odpaleniu, i w poprzednim moim aucie też tak było więc tak ma być
Dlaczego pytam, we wcześniejszym moim temacie jak coś mi chyba w sterowniku padło, mechanik powiedział, żeby odpalać samochód dopiero jak ta kontrolka zgaśnie. to się przyczaiłem w garażu na tę kontrolkę i ni chu.. nie chciała zgasnąć. Czyli jednak powinna świecić. Dzięki Pozdrawiam.

Albo mechanik niedouczony albo o inną kontrolkę chodziło, w czasie jazdy się nie powinna świecić ale przed odpaleniem z włączonym zapłonem no to nie ma innej możliwości, chyba żeby ją pod jakąś inną kontrolkę podpiąć