Witam, jako, że jestem początkującym volkswagenowcem proszę szanowne forum o doradzenie co można dołożyć przez VAG. Jak ktoś ma ochotę, może zerknąć do mojego auta http://www.golfv.pl/viewtopic.php?pid=15085#p15085 . Z góry dzięki za wyrozumiałość i odpowiedzi.
Pozdro

Licznik to masz do wymiany i to migusiem. Pełny FIS to jest to. jak coś to pisz na PW.

bnois napisał:
Witam, jako, że jestem początkującym volkswagenowcem proszę szanowne forum o doradzenie co można dołożyć przez VAG. Jak ktoś ma ochotę, może zerknąć do mojego auta http://www.golfv.pl/viewtopic.php?pid=15085#p15085 . Z góry dzięki za wyrozumiałość i odpowiedzi.
Pozdro
można uaktywnić te obniżające sie prawe lusterko przy wrzuconym wstecznym biegu i wiele innych pierdół których nie masz np.jeśli nie masz oswietlenia przestrzeni nóg lub lampek ostrzegawczych w drzwiach,przednie kierunki jako światła postojowe pełne ringi w światłach stop,regulacja natężenia tylnych świateł pozycyjnych,aktywacja świateł dziennych,regulacja natężenia tylnych świateł pozycyjnych,¦wiatła awaryjne przy ostrym hamowaniu,włączenie auto zamykania szyb podczas deszczu i wiele innych ulepszeń,pozdro

trzeci5 napisał:
bnois napisał:
Pozdromożna uaktywnić te obniżające sie prawe lusterko przy wrzuconym wstecznym biegu i wiele innych pierdół których nie masz np.jeśli nie masz oswietlenia przestrzeni nóg lub lampek ostrzegawczych w drzwiach,przednie kierunki jako światła postojowe pełne ringi w światłach stop,regulacja natężenia tylnych świateł pozycyjnych,aktywacja świateł dziennych,regulacja natężenia tylnych świateł pozycyjnych,¦wiatła awaryjne przy ostrym hamowaniu,włączenie auto zamykania szyb podczas deszczu i wiele innych ulepszeń,pozdro
Jak mogę Cię kolego prosić to powiedz co masz dodane u siebie i co jest jeśli można tak nazwać najkorzystniejsze dla wyglądu i obsługi
i gdzie ewentualnie mogę szukać kogoś kto by mi takie pierdoły zaprogramował, wielkie dzięki za zainteresowanie. Pozdro

ja u siebie uaktywniłem oświetlenie przestrzeni nóg,przednie kierunki jako postojówki efekt możesz zobaczyć w moim temacie ,będe jeszcze robił lampki ostrzegawcze drzwi,jeśli masz halogeny to przydatne będzie doświetlanie zakrętów,aktywacja świateł dziennych,jeśli masz VCDS-a to sam to zrobisz a jak nie to zrobi ci to każdy kumaty elektryk ma VAS-a lub VCDS-a.Oczywiście do zrobienia np.oświetlenia przestrzeni nóg lub do lampek ostrzegawczych będziesz musiał nabyć lampki pare metrów kabla i dodatkowe piny,jak coś to podeśle ci manuala jak to zrobić

trzeci5 napisał:
ja u siebie uaktywniłem oświetlenie przestrzeni nóg,przednie kierunki jako postojówki efekt możesz zobaczyć w moim temacie ,będe jeszcze robił lampki ostrzegawcze drzwi,jeśli masz halogeny to przydatne będzie doświetlanie zakrętów,aktywacja świateł dziennych,jeśli masz VCDS-a to sam to zrobisz a jak nie to zrobi ci to każdy kumaty elektryk ma VAS-a lub VCDS-a.Oczywiście do zrobienia np.oświetlenia przestrzeni nóg lub do lampek ostrzegawczych będziesz musiał nabyć lampki pare metrów kabla i dodatkowe piny,jak coś to podeśle ci manuala jak to zrobić
Lampki w drzwiach mam, takie czerwone chyba. Kilka bajerów by mi się przydało, ale raczej jako ciekawostka niż użytek. Halogenów niestety nie mam ale myślę nad nimi, może doradzisz jakie powinienem kupić?

świeca ci te lampki po otwarciu drzwi jak nie to to sa tylko atrapy,halogenów na allegro jest sporo najlepiej kupić orginały mozna je kupić razem z kratkami już za 250-300pln, jest w czym wybierać ,aby halogeny swieciły musisz sprawdzić czy masz instalacje jak nie bedzie trzeba dołożyć i jeszcze załącznik swiateł będziesz musiał zmienić na taki z funkcja załańczania halogenów

trzeci5 napisał:
świeca ci te lampki po otwarciu drzwi jak nie to to sa tylko atrapy,halogenów na allegro jest sporo najlepiej kupić orginały mozna je kupić razem z kratkami już za 250-300pln, jest w czym wybierać ,aby halogeny swieciły musisz sprawdzić czy masz instalacje jak nie bedzie trzeba dołożyć i jeszcze załącznik swiateł będziesz musiał zmienić na taki z funkcja załańczania halogenów
no właśnie będę musiał kupić włącznik też bo mam tylko na tył, te lampki nie świecą wiec jak mówisz pewnie są atrapy, niebawem będzie szedl do elektryka bo grzanie fotela pasażera i ustawianie lędźwi nie działa więc zapytam czy te lampki też mi od razu ogarnie
Ostatnio edytowany przez bnois (15-08-2012 12:43:14)

zanim to komuś zlecisz to zapytaj jaki koszt montażu lampek ostrzegawczych,wystarczy że elektryk ci to uaktywni lampki ostrzegawcze areszte zrobisz sam jest to banalnie proste tak samo jest z oświetleniem przestrzeni woku nóg,jak coś to podeśle ci manuala jak to zrobić,pozdro

trzeci5 napisał:
zanim to komuś zlecisz to zapytaj jaki koszt montażu lampek ostrzegawczych,wystarczy że elektryk ci to uaktywni lampki ostrzegawcze areszte zrobisz sam jest to banalnie proste tak samo jest z oświetleniem przestrzeni woku nóg,jak coś to podeśle ci manuala jak to zrobić,pozdro
jak moge Cie prosic to podeslij, zerkniemy co i jak to sie je 

bnois napisał:
trzeci5 napisał:
poszło na PW

trzeci5 napisał:
bnois napisał:
trzeci5 napisał:
poszło na PW
dzięki, znalazłem dobrą str z modyfikacjami do vw - http://modyfikacje-vw.blogspot.com/, pozdro

Witam zakupiłem golfa V wyposazonego w swiatła przeciw mgielne,po zapaleniu silnika pala sie one z swiatłami postojowymi ( przełacznik swiateł w pozycji O ) czy mozna na nich jezdzic jako swiatła dzienne zgodnie z prawem ????

Maniek79 napisał:
Witam zakupiłem golfa V wyposazonego w swiatła przeciw mgielne,po zapaleniu silnika pala sie one z swiatłami postojowymi ( przełacznik swiateł w pozycji O ) czy mozna na nich jezdzic jako swiatła dzienne zgodnie z prawem ????
W Polsce nie.

Maniek79 napisał:
tak jak kolega wyżej pisze NIE,ja bym jeździł he,można to wyłączyć VCDS-m

a jak wyglada aktywowanie swiateł długich jako dzienne ,,,mozna to zrobic VCDS-m widziałem ze nie ktorzy tak jezdza , moim zdaniem lepiej tak jedzic niz na przeciwmgielnych a kupiłem juz taki samochod z aktywowanymi swiatłami przeciw...po kluczyku,,,

ustawiłem to u siebie tyle że mam na pozycji 0 moc świecenia ustawiona na 70% jako światło dzienne,żarówki sie mniej męczą,a po przekreceniu przełącznika świateł w pozycję swiateł pozycyjnych światła się rozjaśniają i świecą nz 100% mocy

A co trzeba zakodować w vcds, żeby lusterko samo się obniżało po wrzuceniu wstecznego?