Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 30-08-2012 20:58:15

gabber2004
Aktywny
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Silnik/Moc: BKC 77kW/105kM

Zderzak tył

Witam!

Czy orientuje się ktoś czy zderzak z tyłu ma jakieś oznaczenie? Potrzebuję akurat kupić tylny zderzak o tym samym kolorze. A czy np. od jetty będzie pasował do V?

30-08-2012 20:58:15

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 30-08-2012 21:12:45

RUTRA
On wie wszystko
Od: Rawicz
Silnik/Moc: BAG/115 oraz BYD/230

Re: Zderzak tył

gabber2004 napisał:

Witam!

Czy orientuje się ktoś czy zderzak z tyłu ma jakieś oznaczenie? Potrzebuję akurat kupić tylny zderzak o tym samym kolorze. A czy np. od jetty będzie pasował do V?

Golfy MK5 mają wszystkie taką samą górną lakierowaną częśc tylnego zderzaka, jedynie różnica jest między wersją z czujnikami cofania (otwory na czujniki). W numerze katalogowym części nie ma oznaczenia koloru, nowy element zakupiony w ASO jest dostarczany zagruntowany przygotowany do lakierowania.smile

#3 31-08-2012 22:34:43

gabber2004
Aktywny
Silnik/Moc: BKC 77kW/105kM

Ok, a zderzaki w naszych piątkach (tył) są przymocowane na zatrzaski, czy też są jakoś przykręcane za pomocą śrub? Jeżeli na zatrzaski, to w których miejscach one są, bo niebardzo wiem jak się wziąć za odczepienie tego zderzaka. Jeszcze jedna sprawa, bo górna część zderzaka np. u mnie jest w kolorze granatowym, jak cały samochód, a dół w czarnym. W jaki sposób się odczepia dół zderzaka od góry, i czy wogóle się odczepia?

#4 31-08-2012 23:12:42

RUTRA
On wie wszystko
Od: Rawicz
Silnik/Moc: BAG/115 oraz BYD/230

gabber2004 napisał:

Ok, a zderzaki w naszych piątkach (tył) są przymocowane na zatrzaski, czy też są jakoś przykręcane za pomocą śrub? Jeżeli na zatrzaski, to w których miejscach one są, bo niebardzo wiem jak się wziąć za odczepienie tego zderzaka. Jeszcze jedna sprawa, bo górna część zderzaka np. u mnie jest w kolorze granatowym, jak cały samochód, a dół w czarnym. W jaki sposób się odczepia dół zderzaka od góry, i czy wogóle się odczepia?

Najpierw demontaż tylnych lamp z bÅ‚otników (w bagażniku, za lampami tylnymi jest naciÄ™ta wykÅ‚adzina i należy ja podnieÅ›c, lampy sÄ… przykrÄ™cone na plastikowe wysokie "nakrÄ™tki" na klucz 13 - po dwie sztuki na lampÄ™), po zdemontowaniu lamp pod każdÄ… z nich ukażą siÄ™ na górnej krawÄ™dzi zderzaka po dwie Å›ruby na klucz torx, nastÄ™pnie pozostajÄ… do odkrÄ™cenia Å›ruby w dolnej części dokÅ‚adki (tej nie lakierowanej) tez na torx no i Å›ruby od nadkoli - też torx). Dolna nielakierowana częśc z górna lakierowanÄ… jest połączona na wczepy (przebiegajÄ…ce na caÅ‚ej dÅ‚ugoÅ›ci łączenia) najlepiej je odblokowac wkrÄ™takiem pÅ‚askim. Przy demontażu należy też uważac na instalacjÄ™ elektryczna lampek oÅ›wietlenia tablicy rejestracyjnej (caÅ‚a jest montowana w zderzaku) należy ja odłączyc od karoserii po wstÄ™pnym odsuniÄ™ciu zderzaka.  InstalacjÄ™ elektryczna lamp odłączasz poprzez przesuniÄ™cie pomaraÅ„czowego rygla kostki do góry (w kostce lampy jest blokada i należy uważac aby jej nie urwac).

Ostatnio edytowany przez RUTRA (31-08-2012 23:16:03)

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron