Witam panowie, długo mnie nie było.
Po krótkiej przygodzie z Leonem ARL'em, znowu zatęskniłem za czymś białym ze stajni VW.... a że większość pamięta pewnie moje białe "prawie GTI", postanowiłem kupić coś podobnego, a więc:
Silnik:
2.0 TDI CBDB 140 KM
Układ dolotowy:
Seryjny
Układ wydechowy:
Seryjny
Układ napędowy:
6 stopniowa manulana skrzynia biegów
Felgi aluminiowe "Donington" 8J x 17
Opony zimowe Pirelli SottoZero 215/50R7
Układ hamulcowy:
Seryjny
Zawieszenie:
Eibach Pro-Kit
Wnętrze i car audio:
Siedzenia sportowe z pakietem "Sportowym"
- tapicerka siedzen "Catch up" - w połaczeniu z Alcantara
- czarna podsufitka
- ramki kratek nawiewu w czarnym połysku (piano black)
- Czujnik cofania tył
- Lusterko samoprzyciemniające z czujnikiem deszczu i światła
- System radiowy "RCD 310 Dynaudio Excite":
- funkcja odczytu plików MP3
- 8 głosników o obnizonym rezonansie
- gniazdo multimedialne AUX-IN
Body kit i oświetlenie:
-doswietlanie zakretów
-fabryczne ciemne szyby tylne
Fabryczna moc i moment:
-standard
Chyba tyle z ważniejszych danych dotyczących auta, w planach:
-jakieÅ› '18 na lato
-wirus
-ciemne szyby przednie boczne
Przed obniżeniem:

malowanie zacisków:
No i aktualny wyglÄ…d...

Wiem, że to forum mk5, ale zawsze bardzo dobrze się tu czułem, a te auta mają ze sobą wiele wspólnego, mam nadzieje że nikt sie obrazi zamianą Golfa na mniej praktycznego brata;)

No rzeczywiście pominąłem rok... '2009
No tak mniej więcej +- 60tys...
Co do felg, narazie sam nie wiem czego chce, czy będą to czarne '18 w połysku, czy jakies polerowane alu... nie mam pojęcia.
Sciro ma dziwne ET, fabryczne jest ET41, przy szerokości felgi '8cali, z tego co czytalem zbytniego pola do popisu nie ma, chłopaki montują ET pomiędzy 41 a 38... a takich felg jest niewiele.
Najchętniej poszedłbym w fele a'la porsche, ale poza oryginałami nie znalałem żadnych zamienników (porsche ma rozstaw 5x130 a to juz za dużo kombinowania), ogólnie chciałbym moje upodobnic do tego...
Ostatnio edytowany przez jurasvip (24-10-2012 22:38:59)
Cześć Juras
Widze, że grubo pojechałeś 
Scirocco ogólnie samo w sobie jest super, nawet seryjne..
Białego jeszcze nie widziałem, powiem tylko, że prezentuje się super 
Fajnie że do Nas wróciłeś..
P.S. Twoje byłe "GTI" ma się dobrze, często się widujemy, ponieważ jeździ nim mój sąsiad..
Pozdrówka

Marco napisał:
Cześć Juras
P.S. Twoje byłe "GTI" ma się dobrze, często się widujemy, ponieważ jeździ nim mój sąsiad..
Pozdrówka
No właśnie, jak tam moje mk5? Wiem że miało jakąś przygodę z sarenką i że własciciel wrzucił mu stołki od GTI, mial mi wysłać foty ale niestety kontakt sie urwał....
Pozdrowić go tam prosze:)
Ano miał kontakt z sarną..
Ale zrobili go W ASO na cacy, wyglÄ…da elegancko.. 
Foteliki faktycznie są, kolega wsadził też nowe radio, ale nie pamiętam co to dokładnie jest..
Jak siÄ™ z nim spotkam to go pozdrowie.. 

witam ładna fórka,z resztą jak to SCIROCCO osobiście bym sie pokusił o GOLFA VI GTI,moim zdanie trzeba by zrobić dział na forum przyjaciele,bo golf to nie ma tylko znowu mnie źle nie zrozumcie,pozdrawiam i bez awaryjnej jazdy życzę

O Jurassss! 
Dla Ciebie az cos postne. 
Fajna fura, ale moglbys ja zaczac juz podkrecac. Moze pare mm nizej? Bo wygladasz jakbys quadem jezdzil.
Kolka fajne, jakie to? Na bialym samochodzie fajnie wygladaja... czarne pasy. Do tego troche ospojlerowania... Zerknij tu:

dandanio napisał:
O Jurassss!
Dla Ciebie az cos postne.
Fajna fura, ale moglbys ja zaczac juz podkrecac. Moze pare mm nizej? Bo wygladasz jakbys quadem jezdzil.Kolka fajne, jakie to? Na bialym samochodzie fajnie wygladaja... czarne pasy. Do tego troche ospojlerowania... Zerknij tu:
Póki co 140km w zupełności mi starcza, 320NM robi swoje, ale pewnie z czasem coś pomodze...
Odnośnie kół, to model "Donington", oryginal VW dedykowany do Scirocco.. na zime mogą być, ale na lato na pewno wpadną jakies '18.
Co do zawiasu, auto jest już obniżone 30/30 mm na Eibach Pro-Kit, więcej nie obniżam, bo Scirocco jest bardzo nisko zawieszone, a jakie mamy drogie w PL wiadomo, do tego nadchodząca zima...
Myślałem nad czarnym dachem, ale chyba zostawię tak jak jest, jakoś zestaw black/white sie opatrzył...

oj piekna sztuka, marzy mi sie biale scirocco 
a jak juz jest fura na wypasie to tylko rotiformy wchodzą w gre i nie mów, że nie ma tu pola do popisu 

[img][/img]

Obczajałem już to Scirocco na felach od Audika, to z modelu RS5... 20 cali hehehe:)
Nie oszukujmy się, każde '19 czy '20 cali będzie wyglądało na tym aucie dobrze... ale ja musze znalezc coś zeby mialo cali '18 i dobrze sie prezentowało, Interlagosów nie chce, tak samo ori felg od Scirocco R...

Dokładnie Pasterz, to ten model, nie mówię że są brzydkie, ale 3/4 użytkowników Scirocco ma już je na aucie...
Ostatnio edytowany przez jurasvip (25-10-2012 23:43:50)
OO , KTO TU POWRÓCI£
ZDJęCIA ROBIONE W TYM SAMYM MIEJSCU CO MK5
TWOJEGO POPRZEDNIEGO BIA£ASA MIA£EM OKAZJE OGL¡DAć NA NYSIE I PREZENTOWA£ SIę KONKRETNIE ! JA BYM TU WIDZIA£ 19" BYLE NIE Z eRki , PORSCHE , ANI BBS-ów ! BEZAWARYJNEJ JAZDY ¯YCZę 1
No tak , ale oklepane jak schabowy na obiad ... Mi też się podobają i cały czas się waham czy nie kupić do Mk1 ale tego już jest za dużo 

Kilka fotek z przygotowań do zimy:
-nakładki ochronne na progi z czarnego aluminium, oryginał z ASO 

-gumowe dywaniki (pasują z Golfa V, a akurat zostały mi po moim golfie
) no i kilka fotek wnętrza, bo jeszcze nie wrzucałem:

Pasterz napisał:
To jest taki składak Golfa V, VI i kilku innych rzeczy?
Dokładnie, poplątany mk5 z mk6, do tego troche VW Eosa, troche Passata i mamy Scirocco 

£adny ładny
zawsze mi się ten samochod podobał
Kupiłeś taką bryke i po co? Bedzie Ci sie nudzic bo nie bedziesz mial co przerabiac
nie to co w mkV jak to sie zawsze cos znajdzie do zabawy 
PS. serio to zazdroszczÄ™ 

za ile poszedł golf? jeśli można wiedzieć
Pozdrawiam 

wnętrze robi robote...