Witam panowie powiedzcie mi jak dlugo wam sie grzeje fura do temperatury ( 90 stopni ) powiedzmy przy ( O na zewnatrz) , u mnie trwa to po przejechaniu okolo 10 km przy normalnej jezdzie 100-120km/h.

Mi około przy prędkości 60-80 zajmuje to 7-10km

adamradom napisał:
jeżdzę przepisowo od kąd dostałem 19 pkt i 700 zł
wow, ja nie zdążyłem wrócić świeżo zakupionym helmucikiem do domu i cyknęło mi przy ponad 100 na ograniczeniu do 50 
mój też uważa że około 10km trzeba by stać się ciepłym 
Jednorazowo
¦pieszyłem się z uczelni do pracy. Wyprzedzanie na pasach, przez podwójną ciągłą i skrzyżowanie. Policjant powiedział żebym się cieszył że są tylko krawężnikami i nie mają radaru bo jak by prędkość doliczył to by mi prawko musiał zabrać. Jeszcze gonili mnie ze 4km (dla ludzi z Radomia od Szklanej do Wojska Polskiego) i nie widziałem ich i nie słyszałem bo muzykę głośno miałem. Cieszę się że mnie w kajdanki nie zakuli
Jak znajdÄ™ ten mandat to wrzucÄ™ skan.
Do tej sumy trzeba doliczyć 300zł za kurs odejmujący 6 pkt w word 

no to widze ze to normalne u naszych golfin ze trzeba przejechac okolo 10km zeby zrobilo sie wmiare cieplo w samochodzie
adamradom napisał:
a wiesz jak mi sie ciepło w tej astrze zrobiło po przejechaniu chyba 2 km jak zobaczyłem w koncu policję w lusterku
dobre.. 

Dokładnie na zewnątrz pokazywało -1 i była taka mgła ze nie bylo nic widac i nie dało sie szybciej jechac i po przyjechaniu do mojej dziewczyny (dokładnie 6km) to pokazywało mi juz 90stopni 

dzisiaj sprawdzałem i przy temperaturze -1 musiałem przejechać 9km aby auto osiągnęło optymalną temperaturę 90st.

Dołączam do tematu, ja do pracy mam 7km i w zależności od temperatury zewnętrznej jak dojeżdżam to dopiero zaczyna się grzać. Teraz to tak po 5 - 6 km, ale pamiętam że w zeszłym roku przy temp -15 to pod samą robotą dopiero się czuło ciepło.