Od paru dni po zgaszeniu silnika i zamknięciu drzwi diody w lusterku lewym świecą [żarzą ]. DLACZEGO ?Proszę o pomoc .

zwarcia nie masz gdzies?

PNyU6U2U napisał:
Od paru dni po zgaszeniu silnika i zamknięciu drzwi diody w lusterku lewym świecą [żarzą ]. DLACZEGO ?Proszę o pomoc .
sprawdź czy kostka przy kierunku w lusterku nie jest zalana,albo podłacz auto pod kompa może coś wykaże

Ja stawiam na zwarcie w gumowej przelotce pomiędzy drzwiami a karoserią.

to jest dosyć ciekawe ponieważ te diody gasną po upływie jednakowego czasu.Zaświecają po otwarciu obojętnie, których drzwi

tą gumową przelotką ruszałem ale nic się nie zmieniło.Golf ma dopiero cztery lata -jest to o tyle dziwne ,że nikt takiego czegoś nie miał

PNyU6U2U napisał:
tą gumową przelotką ruszałem ale nic się nie zmieniło.Golf ma dopiero cztery lata -jest to o tyle dziwne ,że nikt takiego czegoś nie miał
wypnij tą wtyczkę pomiędzy drzwiami i słupkiem i przedmuchaj sprężonym powietrzem,zsuń gumowa osłonkę i sprawdź czy izolacja na kablach nie jest przerwana,sprawdź jeszcze tą kostkę od kierunkowskazu.Podłączałeś auto pod kompa są jakieś błędy

zrobię to w poniedziałek

Przepraszam że się wtrące, chyba spaliła mi się żarówka w lusterku, bo gdy włączam kierunek to bardzo słabo miga.
Jakie tam są żarówki? To nie są ledy przypadkiem?

raven42 napisał:
Przepraszam że się wtrące, chyba spaliła mi się żarówka w lusterku, bo gdy włączam kierunek to bardzo słabo miga.
Jakie tam są żarówki? To nie są ledy przypadkiem?
Kierunki w lusterkach są na diodach LED, w przypadku usterki raczej cały kierunek do wymiany, koszt nowego około 40 zł.

Dzięki za info. Tylko tyle chciałem wiedzieć