Witam. Chcę w swoim samochodzie z 2004 r. wymienic sterownik gateway. Auto ma fabrycznie zamontowany o numeracji 1K0 907 530 C. Zmiana jest związana z tym, że planuje zakup RNS510 i chce też zamontowac zestaw BT. Znalazłem wiele ofert ze sterownikami, ale nie wiem jaki wybrac, czy wystarczy z L czy może byc inny, bo oferowane są min. z N, P, R, S, AA. Czy kolejna litera z alfabetu oznacza kolejną generacje sterownika? Proszę o pomoc. 
Ostatnio edytowany przez RUTRA (17-11-2012 11:59:32)

Z doświadczenia wiem,że max do naszych aut z 2004r to z końcówką S. Jak zakładałem nowsze np AD to nie wykrywało ich. Albo po pewnym czasie robiła się choinka na zegarach. Szukaj L lub S bo z Q też miałem problemy.

DziekujÄ™ za pomoc i pozdrawiam KolegÄ™.
Czy przerabiał może ktoś 1K0907530P z 11.2007 r.?
Ostatnio edytowany przez RUTRA (17-11-2012 16:51:35)

Co Ty gadasz ze AD nie wykrywa. Przeciez VAG się łaczy własnie z Gatewayem najpierw. CHyba ze masz VAG COm 3.11 to zadnego ci nie wykryje. Im młodszy tym lepszy Nawet 7N0 .... 530 mozesz kupic. Sprawdzone na 2004 roczniku.

Mam do kupienia dosyc tanio AA.
W tym samochodzie (fabrycznie F) gościu zastosował AA i wszystko śmiga:
http://furmanka.blogspot.com/2010/03/mk … -j533.html

U mnie na AD był błąd komunikacji. Po przekręceniu kluczyka wlączał sie wiatrak klimy i była choinka na liczniku, wszystkie kontrolki wariowały. Na Q też było coś takiego,ale dopiero po tygodniu jazdy-dziwne. Dopiero na S wszystko śmiga.

Z gatewayem to należy być ostrożnym. Można kupić z jakąś tam literką na nalepce a ktoś bawił się w zmianę oprogramowania.
Po takich zmianach zrobionych nie do końca sterownik może wariować i pokazywać to co piszecie.
Kupować u sprawdzonego sprzedawcy który da gwarancję. Co do oznaczenia to wystarczy L ale im nowszy tym lepszy. a błędy - no cóż zakodowanie wprost na podstawie starego sterownika do końca nie jest takie proste ( aczkolwiek dla kumatego możliwe ) i jeżeli się żle zakoduje to błędy wyskoczą.
Ostatnio edytowany przez BRUNO62 (18-11-2012 11:43:33)
,
,
,
,
.

Kupowałem u znajomego, dał mi 4 szt i testowałem. Jeśli chodzi o kodowanie to wiadomo, że trzeba dopasować do auta.
Ostatnio edytowany przez gregk (18-11-2012 20:36:11)