Witam
mam Golfa V Plusa 2006r silnik BLS z filtrem DPF, jaka jest procedura usunięcia filtra DPF
chciałbym zrobić to sam, mam interfejs VCP do ewentualnych modyfikacji softu w aucie, możecie przybliżyć mi
działanie tego filtra w aucie czy nie można jakoś po wyrzuceniu filtra oszukać systemu na czujnikach nie montując
emulatora filtru?
pozdrawiam

Moje pytanie jest takie czy Golf 2007r 1.9 TDI 90 kiników z numerem silnika BXF posiada filtr cząstek stałych??? jesli ktos wie proszę o pomoc.

Herman napisał:
Moje pytanie jest takie czy Golf 2007r 1.9 TDI 90 kiników z numerem silnika BXF posiada filtr cząstek stałych??? jesli ktos wie proszę o pomoc.
W moim Golfie go niema .ale łatwo można to sprawdzić po kodach które masz na naklejce w bagażniku .

klaj72 napisał:
Herman napisał:
W moim Golfie go niema .ale łatwo można to sprawdzić po kodach które masz na naklejce w bagażniku .
A jaki kod ma ten filter???

Herman napisał:
klaj72 napisał:
Herman napisał:
A jaki kod ma ten filter???
7GG ma filtr a 0GG nie ma

klaj72 napisał:
Herman napisał:
klaj72 napisał:
W moim Golfie go niema .ale łatwo można to sprawdzić po kodach które masz na naklejce w bagażniku .A jaki kod ma ten filter???
7GG ma filtr a 0GG nie ma
No to super nie mam tego filtra, dzięki za pomoc!!!!!!!!!

Tak apropo dpf - silniki 1.9 mające DPF nie spełniają euro 5. Dopiero CR mają euro 5. Czyż nie?