Witam koledzy właśnie wróciłem z krótkiej trasy 24km i po zgaszeniu silnika usłyszałem brzęczenie z pod maski otworzyłem maskę i usłyszałem z którego miejsca brzęczy puszka plastikowa z wężykami po dotknięciu strasznie wibruje po krótkim czasie przestaje ale chyba od poruszania nią oto fota poglądowa tego urządzenia gdzie się znajduje proszę koledzy o opinie czy to coś poważnego coś się psuje??

Czeka cię wymiana elektrozaworu 6Q0906625 -tego ze zdjęcia. U mnie po wymianie nastała cisza. Ceny od 50zl na allegro. Pzdr

zdemontuj blok zaworowy,z króćców wyjmij te małe śateczki i pryśnij do kazdego z nich odrobinę WD 40 i przedmuchaj powietrzem pod małym ciśnieniem (1bar),może pomóc,pozdrawiam

Dzięki za odpowiedz koledzy mam jeszcze pytanie czy można z tym tak na razie jeździć czy może mi auto stanąć?? dziś 3 razy jechałem i nic nie buczało.

arni871 napisał:
Dzięki za odpowiedz koledzy mam jeszcze pytanie czy można z tym tak na razie jeździć czy może mi auto stanąć?? dziś 3 razy jechałem i nic nie buczało.
możesz jeździć ewętualnie autko może zacząć trochę kopcić albo zesłabnąć,pozdro

trzeci5 ok dzięki za pomocne info pozdrawiam 

pytanko te zawory można spotkać z numerem 6Q0906625 (samym) a także i zaraz za nim jeszcze literką np E, C, A czym to się różni???

ja mój blok zaworowy na próbę zakładałem do passata 2.0 TDI i też chodziło wszystko jak sie należ,najlepiej poszukaj o tym samym numeże co masz teraz i będziesz miał pewnośc że będzie ok

Będzie inne gniazdo, z wypustem. Najlepiej kupić z takim samym numerem

Ustaliłem:D mój zawór ma taki nr: 6Q0906625 a w serwisie powiedzieli żę 6Q0906625E i teraz dlaczego e na końcu? ...ponieważ jest po zawór poprawiony technicznie i zostały wyeliminowane usterki ze standardowego także lepiej zapytać w serwisie a nie kupować tego samego z usterkami fabrycznymi 

Sprawdziłem w ETCE
Zawór
6Q0906625 został zastąpiony przez 6Q0906625E
6Q0906625A - 6Q0906625F
6Q0906625C- 6Q0906625G

witam, posiadam ten sam problem co został opisany powyżej, a mianowicie w module zaworów elektromagnetycznych (czarna skrzynka z podłączonymi wężykami od podciśnienia) słychać taki dźwięk typu tryk tryk tryk, podczas jazdy już tego nie słyszę bo zagłusza praca silnika, więc moje pytanie brzmi czy trzeba koniecznie to wymieniać skoro niewyskakują jak narazie żadne błędy na komputerze, pozatym nic się nie dzieje z pracą silnika, pozatym że do tego trekotu już się przyzwyczaiłem, a jeśli już wymieniać to na allegro jest takich zaworów trochę, a możę kupić na serwisie sprawdzone i pewne, ktoś coś może doradzi.

nie, jestem przekonany że to ten moduł, dopiero po podniesieniu maski i wschłuchaniu się zauważyłem, że niepokojący dźwięk wydostaje się z tego modułu, więc raczej dwumasa odpada, czasem wogóle tego nie słychać raz tarkocze raz nie, w środku tego kompletnie nie słychać