Witam.
Chciałem w swoim golfie zamontować halogeny jednak brak u mnie wiazki i przełącznika swiatel.
Sam przełącznik to nie problem jest ich masa, ale problem zaczyna się z instalacją.
I tu moje pytanie ma ktoś może kompletna instalacje na zbuciu lub wykaz cześci potrzebnych schematy żeby taką instalacje zrobić. Dodam że chce uruchomić doświetlanie zakretów itp itd.
Pozdrawiam Paweł

PaVel86 napisał:
Witam.
Chciałem w swoim golfie zamontować halogeny jednak brak u mnie wiazki i przełącznika swiatel.
Sam przełącznik to nie problem jest ich masa, ale problem zaczyna się z instalacją.
I tu moje pytanie ma ktoś może kompletna instalacje na zbuciu lub wykaz cześci potrzebnych schematy żeby taką instalacje zrobić. Dodam że chce uruchomić doświetlanie zakretów itp itd.
Pozdrawiam Paweł
Kupujesz dwie kostki zależnie od posiadanych halogenów tj. H11 lub HB4 i do nich odpowiednie piny, przewody i piny do bordnetu.
Poniżej manual
http://furmanka.blogspot.com/2007/01/mk … -anti.html
W ASO VW oferują wiązkę halogenów razem z wplecioną wiązką PDC, na ebay można kupic gotowe wiązki różnego typu, np. halogeny H11
http://www.ebay.pl/itm/VW-Golf-V-5-Tour … 27b73c2792
a także HB4
http://www.ebay.pl/itm/Kabelbaum-Nebels … 53e72e3f89
doświetlanie zakrętów itp, itd to kodowanie bordnetz poprzez VCDS (CAN) - w podanym powyżej manualu wszystko jest opisane z fotami i scanami ekranów VCDS-a.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (18-10-2012 23:20:40)

ja mam do sprzedania halogeny z kratkami i kostkÄ… do podlÄ…czenia

zna ktoś może numery katalogowe konektorków do zrobienia kabelka łączącego wył świateł z bordnetem a także halogenów z bordnetem? dzieki "RUTRA " za manuala

bylem u ektryka pociagnał nowe kable podlaczyl do przełacznika wymienilem zakupiłem na allegro ale komputerek w aucie mam za słaby czyli zwykły i nie da sie zrobic doswietlania na zakrecie do poki nie wymienie calego modułu
Części do zrobienia klapy bagażnika otwieranej z pilota już jadą do mnie biorę się teraz za halogeny. Serwis VW twierdzi, że mam wyprowadzoną instalację do halogenów czyli teraz kupuję, atrapki, halogeny żarówki i co jeszcze mi jest potrzebne??

adamradom napisał:
Części do zrobienia klapy bagażnika otwieranej z pilota już jadą do mnie biorę się teraz za halogeny. Serwis VW twierdzi, że mam wyprowadzoną instalację do halogenów czyli teraz kupuję, atrapki, halogeny żarówki i co jeszcze mi jest potrzebne??
przełącznik świateł pod halogeny
już jest,a jakiÅ› kabel halogeny - samochód nie jest potrzebny? i zgadujÄ™ że takie od gti nie bd pasować? http://allegro.pl/komplet-halogeny-golf … 82539.html
Ostatnio edytowany przez adamradom (12-01-2013 23:23:22)

adamradom napisał:
już jest,a jakiÅ› kabel halogeny - samochód nie jest potrzebny? i zgadujÄ™ że takie od gti nie bd pasować? http://allegro.pl/komplet-halogeny-golf … 82539.html
o co ci chodzi? te z GTI do zwykłego zderzaka nie podejdą
Kupuję halogeny, kratki, włącznik żarówki i według mnie potrzebny jest mi jeszcze jakiś kabel na linii żarówka-samochód. Podobno mam wyprowadzoną tę instalację, wczoraj w garażu świeciłem latarką i próbowałem znaleźć gniazdo nie mogłem (da sie w vcds sprawdzić czy jest?)

adamradom napisał:
Kupuję halogeny, kratki, włącznik żarówki i według mnie potrzebny jest mi jeszcze jakiś kabel na linii żarówka-samochód. Podobno mam wyprowadzoną tę instalację, wczoraj w garażu świeciłem latarką i próbowałem znaleźć gniazdo nie mogłem (da sie w vcds sprawdzić czy jest?)
przecież napisałeś że w serwisie ci powiedzieli że instalację masz wyprowadzona wiec po co ci jakieś kable,druga sprawa to normalne ze musisz mieć auto chyba że ty najpierw zbierasz graty do modzenia a potem kupisz auto hehe,weź poczytaj co ty wypisujesz.Kolega RUTRA parę postów wyżej dał gotowe linki do aukcji z instalka i link do manuala dotyczącego halogenów a ty sie pytasz co ci jest potrzebne,wcześniej napisałeś "czyli teraz kupuję, atrapki, halogeny żarówki i co jeszcze mi jest potrzebne??'' a ja ci napisałem że wyłącznik bo o nim nie wspomniałeś a pytanie było co jeszcze jest potrzebne, wiec następnym razem zastanów sie co piszesz lub o co pytasz.VCDS-em możesz sprawdzić czy halogeny sa uaktywnione i o ile sie nie myle jak je uaktywnisz a nie będziesz miał instalacji to będziesz miał błąd,jak tak miałem jak uaktywniłem oświetlenie przestrzeni nóg a nie miałem jeszcze instalacji wyprowadzonej od modułu BORDNETZ,pozdrawiam
ja sobie z każdej pensji kupuję jakieś graty i odkładam na półkę, bo narazie za zimno na modzenie. Dopytuję się bo się nie znam nie denerwuj sie na mnie
Chodzi mi o to, że masz halogen z żarówką, i żarówka jest zakończona wtyczką. I chyba powinno łączyć tę wtyczkę z samochodem no nie?

adamradom napisał:
ja sobie z każdej pensji kupuję jakieś graty i odkładam na półkę, bo narazie za zimno na modzenie. Dopytuję się bo się nie znam nie denerwuj sie na mnie
Chodzi mi o to, że masz halogen z żarówką, i żarówka jest zakończona wtyczką. I chyba powinno łączyć tę wtyczkę z samochodem no nie?
posłuchaj ja się nie denerwuję ale sam poczytaj co piszesz,jesli w serwisie ci powiedzieli że masz instalacje pod halogeny to jest wszystko gotowe jedynie włącznik świateł do wymiany i aktywacja w bbortnetz opcji halogenów. W okolicy kratek w zderzaku powinieneś mieć kable z wtyczkami które podłączasz do halogenów a konkretnie do znajdujących się w nich żarówkach,są dwa rodzaje kostek HB 4 lub H11

Witam, również myÅ›le nad instalacjÄ… halogenów, znalazÅ‚em na allegro fajny zestawik http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienne-v … 4121.html. jednak nie wiem czy mam wyprowadzonÄ… instalacjÄ™ na przeciwmgÅ‚owe w moim golfiku, jutro to sprawdze, dokupiÅ‚bym do tego zestawu z allegro jeszcze tylko same reflektory i miaÅ‚bym full wypas. dzienne i halogeny, tylko niech ktoÅ› mi powie czy to byÅ‚oby wporzÄ…dku z przepisami Å›wiatÅ‚a do jazdy dziennej obok przeciwmgÅ‚owych w sumie obu naraz siÄ™ nie używa w dzieÅ„ dzienne a nocÄ… przeciwmgÅ‚owe, jeszcze jest jeden wÄ…tek sprzedawca napisaÅ‚ na aukcji coÅ› takiego (chodzi o Å›wiatÅ‚a do jazdy dziennej) cytuje:2 OPCJE DZIA£ANIA:
- włączenie świateł DRL z przekręceniem stacyjki, gaśnięcie przy włączeniu świateł mijania.
- włączenie świateł DRL z przekręceniem stacyjki, przygasanie do 30% po włączeniu świateł mijania
Chodzi mi konkretnie o drugi zapis czyli to znaczy że mogę sobie ich używać wraz z światłami mijania np. w nocy a co z policją to chyba niezgodne z przepisami no i jak by to zniusł akumlator?>
Druga sprawa niech ktoś mi powie czy taki zestaw z allegro jest trudny do podłaczenia, sam osobiście jestem zielona noga z elektryki ale braciszek co nie co kuma i czy to co jest w tej aukcji to wszsytko co mi potrzebne z kabelków czy coś jeszcz trzeba, wiem że już to było przerabiane powyżej, ale pliz jeszcz raz.

jeszcze jedna kwestia, niech mi ktoś powie czy światła do jazdy dziennej nie będą powodować efektu spalonej żarówki a jeśli tak to jak to ominąć?>
dzisiaj zdjąłem atrapkę od miejsca gdzie mają być halogeny i niestety nie widziałem żadnego kabla gniazdka nic kompletnie Czyli jednak serwis VW się pomylił i nie mam wyprowadzonej instalacji pod halogeny?

ja już olałem halogeny, jeszcze musiałbym włącznik świateł zmieniać, wystarczą mi światła do jazdy dziennej a kolego jak zdjołeś tą kratke bo ja próbowałem i coś nie idzie:)