Witam,
Dziś zaświeciła mi się po raz pierwszy kontrolka EPC.
Zgasiłem silnik, odpaliłem na nowo i zgasła.
Sytuacja powtórzyła się znowu przed chwilą.
Co może być przyczyną?
HELP 

Witam
Vag . Tam będzie odpowiedz na twoje pytanie. 
Pozdro

może to być czujnik pod pedałem hamulca lub potencjometr pedału gazu,ale najlepiej podepnij pod kompa a i sprawdź czy świecą wszystkie światła stop

monteiro napisał:
Witam,
Dziś zaświeciła mi się po raz pierwszy kontrolka EPC.
Zgasiłem silnik, odpaliłem na nowo i zgasła.
Sytuacja powtórzyła się znowu przed chwilą.
Co może być przyczyną?
HELP
Zobacz czy masz światła STOP, jeśli nie to wskazuje na uszkodzenie czujnika pod pedałem hamulca.
Witajcie 
¦wiatła STOP świecą, dziś kontrolka zgasłą, jeśli zapali się ponownie odwiedzę warsztat.
Czy mogę sprawdzić to w dowolnym serwisie czy najlepiej w autoryzowanym? 
Orientuje się ktoś jaki koszt wymiany tego czujnika pod pedałem? 

monteiro napisał:
Witajcie
¦wiatła STOP świecą, dziś kontrolka zgasłą, jeśli zapali się ponownie odwiedzę warsztat.
Czy mogę sprawdzić to w dowolnym serwisie czy najlepiej w autoryzowanym?
Orientuje się ktoś jaki koszt wymiany tego czujnika pod pedałem?
poszukaj kogoś w swojej okolicy co ma waga bo w ASO to cie wyjdzie dużo drożej,wymiana tego czujnika to nie jest problem i możesz to sam zrobić bez najmniejszych problemów jedynie stosuj sie od instrukcji montażu tego czujnika i niepotrzebnie go nie naciskaj
Odkurzam nieco temat 
Wczoraj zdobyłem kabel diagnostyczny i po podpięciu do laptopa program nie wykazał żadnych błędów.
Lampka EPC siÄ™ nie zapala, chyba ma swoje naloty podczas silniejszego mrozu.
Czy może to wina oprogramowania, którego używam? Czy w ASO posiadają coś z wyższej półki co wykryje taki błąd?

sprawdz wszystkie zarówki!!!
swiatła!!!

wszystie wszystkie!!! od postojówki do podswietlenia tablicy

cześć,,wymieniłem czujnik stopu Golf5 i po wpięciu kostki światła palą się non stop co może być tego przyczyną proszę o radę

Ok, udało się
szkoda ze tego od razu nie sprawdziłeś jak ci napisałem co może być przyczyną
cześć,,wymieniłem czujnik stopu Golf5 i po wpięciu kostki światła palą się non stop co może być tego przyczyną proszę o radę
powiedź czy zanim zamontowałeś nowy czujnik to wciskałeś ten bolczyk do środka i powiedz czy przed montażem przeczytałeś instrukcje bo wynika z tego że nie i czujnik uszkodziłeś,jest jeszcze opcja że te zamienniki czasami wariują ale osobiście jeszcze nie miałem do czynienia z zamiennikiem który nie działał a parę już czujników wymieniałem,zobacz poniższy link
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1158315
http://forum.samnaprawiam.com/elektryka … -vt180.htm

kolego bolczyka nie wciskałem,wcześniej poczytałem trochę na necie i właśnie przestrzegają przed tym,po zakupie nowego (następnego w serwisie 55 pl zamiennik 42) wszystko ok

luzakjel napisał:
kolego bolczyka nie wciskałem,wcześniej poczytałem trochę na necie i właśnie przestrzegają przed tym,po zakupie nowego (następnego w serwisie 55 pl zamiennik 42) wszystko ok
grunt że jest OK,pozdrawiam