Moge za 2050zl kupic RNS 510 z Antena ktura my byc wmontowana pod deske rozdzielcza i czyta w czasie jazdy DVD oraz najnowsza mapa..
Lub RCD 510 za 900zl..
Prosze o Pomoc Pozdrawiam

krystof1986 napisał:
Moge za 2050zl kupic RNS 510 z Antena ktura my byc wmontowana pod deske rozdzielcza i czyta w czasie jazdy DVD oraz najnowsza mapa..
Lub RCD 510 za 900zl..
Prosze o Pomoc Pozdrawiam
RCD510 i RNS510 to ta sama klasa różnią się w zasadzie tylko nawigacją na rzecz RNS i ceną. Trudno coś doradzać przy tak ogromnej różnicy ceny. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Ja np miałem MFD2 DVD ( chociaż to inna klasa ) to zmieniłem na RCD510 a nawigację używam przenośną i to mi w zupełności wystarcza bo na przenośnych jest dużo najaktualniejszych map a dla RNS510 też się pojawiają ale to już trudniejsza sprawa i pojawiają się rzadziej.
Jeszcze jedno , nie wiem czy wiesz że do w/w odbiorników musisz mieć Gatewaya co najmniej z literką L Jeżeli taki lub wyższy masz to tylko podejmować decyzję.
Twoje pieniądze -- Twój wybór.
Ostatnio edytowany przez BRUNO62 (04-02-2013 18:51:40)
,
,
,
,
.

Co to za literk L itd... nie mam pojecia o co w tym chodzi.... pomocy prosze..
Dzieki!!!

krystof1986 napisał:
Co to za literk L itd... nie mam pojecia o co w tym chodzi.... pomocy prosze..
Dzieki!!!
Chodzi o nr katalogowy sterownika CAN Gateway 1K0 907 530 L. Jeżeli jest z literka nizszą to będzie rozładowywało akumulator. Poszukaj na forum bo jest to opisane a dotyczy to odbiorników nowszej generacji począwszy od RCD310 wzwyż.
Jest to wydatek rzędu 100,00 zł ale trzeba go wymienić i zakodować tak jak ten co się aktualnie ma. A jaki masz to można go wyjąć i zobaczyć ( jest przy pedałach ) albo podpiąć VCDS-a i odczytać.
Ostatnio edytowany przez BRUNO62 (05-02-2013 18:44:23)
,
,
,
,
.

Witam.wczoraj doszla mi rns310 od skody, ktora ma jezdzic w VW Touranie i wszysko jest ok do czasu podlaczenia do VAGA , jest zupelny brak komunikacji radia , navigacji z komputerem silnika, wyswietla sie cannot be reached..mam pytanie czy jest mozliwa taka sytuacja kiedy jest za niski GT(zmienilem z F na L-kÄ™ wlasnie)? sprzedajacy radyjko wyslal mi link gdzie jest stwierdzone ze rns310 potrzebuje GT Q lub wyzszego http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph … on_System_(RNS310)_Retrofitting , prosze o pomoc bo nie wiem czy radio uszkodzone jest i oddac je, czy znow kupowac kolejny GT i to rozwiaze problem.. Ewentualnie moze jest ktos z okolic Gdanska i by mogl podlaczyc do swojego auta tego rnsa aby sprawdzic(najlepiej z GT Q lub wyszszym ale niekoniecznie)czy to wina lezy po stronie mojego auta, GT czy radia?Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez matizos (07-02-2013 10:55:32)

ja mam pytanie bo ostatnio pojawiaja sie na allegro rozne wersje tych nawigacji rns510 i pisza ze wersja "B" nie rozładowywuje akumulatora w golfach wiec ma to znaczenie jaka literke posiadam ?:>
http://allegro.pl/vw-rns-510-b-polskie- … 12830.html
Edytuj posty. Pasterz

RNS-a możesz kupić najnowszego z ekranem LED-owym i zamontować w samochodzie ze "starym"CAN-em, wystarczy załadować odpowiedni soft tzw. nierozładowujący akumulatora.
W aukcji z linku poniżej w pierwszym wersecie jest opisane na czym polega "adaptacja" RNS-a do starszych roczników samochodów:
http://allegro.pl/nawigacja-gps-rns-510 … 3396.html:)
Ostatnio edytowany przez RUTRA (24-02-2013 10:58:18)

no czyli kupuje tego rnsa z tej aukcji z wersji "b" ktora jest do starszego rocznika wykrecam stare radio montuje nowe i jest ok tak?:> nic wiecej nie trzeba robic?:> (wiem ze jak to osła ale niestety ciezki temat jak dla mnie)

Czy ktoś wie czy RCD510 posiada sterowanie głosem ?

nie