witam mam nastepujacy problem z moim golfikiem 1.6 fsi po przekroczeniu 140km/h zapalaja mi sie kontrolki esp i abs... po wylaczeniu zaplonu i uruchomieniu auta ponownie gasna obydwie... wie ktos o co chodzi?

piter8707 napisał:
witam mam nastepujacy problem z moim golfikiem 1.6 fsi po przekroczeniu 140km/h zapalaja mi sie kontrolki esp i abs... po wylaczeniu zaplonu i uruchomieniu auta ponownie gasna obydwie... wie ktos o co chodzi?
Tylko VCDS pomoże, najprawdopodobniej jest uszkodzony których z czujników prędkości kół ( w każdym kole jest jeden czujnik), oba obwody tj. ABS i ESP korzystają z tych samych czujników i w przypadku awarii któregoś zapalają się obie kontrolki.

te czujniki znajduja sie przy zacisku chamulcowym? ostatnio wymienialem piaste i wyrwalem kable... polaczylem je na nowo ale nie bylo ani kolorystyki ani numeracji przewodow czy zmiana kolejnosci moze byc przyczyna?

Dwa razy tak czyli czujnik jest przy zacisku i kolorystyka przewodów jest istotna.

Witam jestem od dziś posiadaczem Golfa V 1.6 102 km mam problem nie działa mi wspomaganie i esp po zapaleniu zaświeca się żółta kontrolka z kierownica i od Esp bylem u znajomego pod komputerem wykryło 2 błędy których nie usunie w czym może tkwić problem ?? Pozdrawiam

witam problem moze tkwic w module kierownicy lub nalezy zrobic kodowanie wspomagania i esp

lukasz425 napisał:
Witam jestem od dziś posiadaczem Golfa V 1.6 102 km mam problem nie działa mi wspomaganie i esp po zapaleniu zaświeca się żółta kontrolka z kierownica i od Esp bylem u znajomego pod komputerem wykryło 2 błędy których nie usunie w czym może tkwić problem ?? Pozdrawiam
no i spr czy jest nie za mało płynu w pompie wspomagania;p