witam wszystkich forumowiczow
od 3 tygodni jestem posiadaczem vw golfa 1.9 tdi silnik bkc rok prod.2005 wersja comfortline przebieg 83 tys.km
w wyposazeniu 12 poduszek powietrznych,szyberdach,przyciemniane szyby z tylu,tempomat,podgrzewane siedzenia z przodu,climatronic,rcd300,spryskiwacze reflektorow niestety nie ma mfa no ale nie mozna miec wszystkiego w planach zalozenie nawigacji tylko jeszcze nie zdecydowalem ktorej mfd czy rns moze jakas podpowiedz jak to wyglada z zainstalowaniem.Pozdrawiam

witam..
ładny golfik
no i ma szyberdach
te same alu, bo ja tez mam comfortline 
¯yczę miłej i bezawaryjnej jazdy!
witamy, 12 poduszek gdzież one się pomieściły? Maksymalnie jest chyba 10
2 w przednich słupkach, 2 w konsoli, 2 w fotelach, 2 w środkowych słupkach no i 2 z tyłu. Co do nawigacji to już nie pamiętam czy było coś na forum radzę poszukać jeśli nie ma to proszę założyć nowy temat w Warsztat/Tuning. BKC dobrze chipa znoszą, ładnie je można podkręcić. Tym bardziej, że często fabrycznie w wielu przypadkach mają około 120 KM czasami ponad. No i oczywiście koło dwumasowe jak w każdym tdi się rozlatują, wytrzymują mało kilometrów, średnio 150 tysięcy no i do wymiany. W Twoim przypadku jeśli przebieg prawdziwy, to tylko lać dobrą ropę, wymieniać filtry terminowo i lać olej z normą VW i będzie jeździć aż miło. Pozdrawiam

no ja mam comfortline i mam 10 poduszek ..
No wlasnie sie zastanawiam kiedy wymienić olej i filtry.. Czy po 15 tys km czy wczesniej. Wymienialem przy 180tys teraz mam 190 z malym hakiem. i Czy wymieniac przy kazdej wymianie filtr paliwa rowniez? bo oleju, powietrza to mysle, ze na pewno.

Mi na syntetyku kaza jezdzic 16 tysiecy kilometrow. Nie wiem, jakiej jakosci ten olej wyplywa - mialem dopiero jedna zmiane i zmienialem u dealera.

co do poduszek to podalem to po oznaczeniach Airbag znajdujacych sie w aucie przednie,boczne z przodu w fotelach,boczne z tylu w kanapie kurtyny przednie w slupkach,kurtyny w slupkch z pasami bezpieczenstwa,kurtyny w tylnych slupkach.Jezeli liczone jest to inaczej przepraszam za blad:)

na szczescie przebieg udokumentowany auto od sasiadki 
Filtr paliwa raz w roku, filtr oleju przy każdej wymianie oleju, jak jeździsz szybko i dynamicznie to co 10 tys na pewno samochód się ucieszy, jeśli tak nie jeździsz to wg zaleceń.

chwile pozniej dorzuce zdjecia lepszej jakosci

a ja widzę, że masz czujnik parkowania to bardziej przydatne chyba 
Ostatnio edytowany przez deryl (06-04-2010 21:04:34)

i z wyswietlaniem kilometrow i z czujnikiem cofania jest tak ze ja im do konca nie ufam;)

4 miesiace poszukiwan i moge smialo powiedziec ze jestem bardzo zadowolony z zakupu 
mmtr napisał:
i z wyswietlaniem kilometrow i z czujnikiem cofania jest tak ze ja im do konca nie ufam;)
Jaka jest kombinacja zeby to zalaczyc ?

£adne auto, podobają mi się te listwy srebrne, to imitacja aluminium jest czy aluminium? Lepiej to wygląda niż w trendlinie.