Mały problem pojawił się w mojej furce. otóż zaczęła mi się "telepać" na wrocławskich dziurach lewa przednia lampa. Trzyma się od góry, natomiast można ją ruszać od dołu. Np wykręcając osłonkę żarówek bałem się, że wyrwę lampę. Jak się sprawnie dobrać do lampy?

Hehe, chcę żeby przestała się ruszać
a jedynym wyjściem wydaje mi się wyjęcie jej i sprawdzenie dlaczego od spodu się rusza. Nie wiem zwyczajnie, czy nie rozkręce zbyt wiele...

musisz zdemontować zderzak

w sumie zderzaka nie trzeba aż tak do końca ściągać, ale jeżeli wie się jak to zrobić, samo rozkręcenie górnej części zderzka i delikatne opuszcznie go wystarczy
ale tak czy siak bez tego siÄ™ nie da niestety 

dziii napisał:
w sumie zderzaka nie trzeba aż tak do końca ściągać, ale jeżeli wie się jak to zrobić, samo rozkręcenie górnej części zderzka i delikatne opuszcznie go wystarczy
![]()
ale tak czy siak bez tego siÄ™ nie da niestety
jak już sa śruby podkręcane to już go wole wyjąć niż tam łapy pchać i obdzierać,ale niech każdy robi jak uważa

nie no ja o pchaniu na siłę nie mówię
sam tak nie lubie 

Ok, pomóżcie w takim razie i napiszcie, jak się dementuje zderzak. Nie chciałbym czegoś urwać
i nie móc później go złożyć.
Druga kwestia jest taka. Czy muszę zakupić tzw. zestaw naprawczy do lampy, czy da się to jakoś inaczej zrobić?

jak będą uszy połamane to możesz to dać pospawać,albo zestawem naprawczym zreperować

Czy macie może taką pozycję w pdf? Volkswagen Golf V, Golf Plus, Jetta, Touran : Golf V - od października 2003, Golf Plus - od stycznia 2005, Jetta - od sierpnia 2005, Touran - od marca 2003 / H. R. Etzold ; z jęz. niem. tł. Sławomir Polkowski.
Szkoda wywalać 50 zeta...