raven42 napisał:
Ja swoim 1.9 TDI za około 280 zł ( do pełna ) zrobiłem 870 km w cyklu mieszanym i powiem szczerze że nie wieże w te wasze 1100 ani tymbardziej 1200 km na zbiorniku
ja sie tu zgodzę z kolegą i tez za bardzo wiezyć mi sie nie chce że 1200,chyba że ktoś zatankował do pełna i sprawdził na kompie ile zrobi na tym paliwie to wtedy mu pokaże 1200 hehe ale w rzeczywistości przejeżdża sie sporo mniej,i szczeze powiem ze nie będę sie z nikim kłócił ile przejedzie na zbiorniku,niech ci którzy robią na zbiorniku 1200km napiszą jakie spalanie bo z tego co piszą to auto musiało by spalać 4,6l /100km

kolego jechalem do angli zatankowałem w swiecku do pelna i na autobanie non stop 100km/h oszczednie zebyna jednym baku dojechac do celu spalanie 4,4-4,6

jarfab0511 napisał:
kolego jechalem do angli zatankowałem w swiecku do pelna i na autobanie non stop 100km/h oszczednie zebyna jednym baku dojechac do celu spalanie 4,4-4,6
i co przez cała trase robiłes takie spalanie,ja jak jade oszczędnie nie przekraczając 90km/h robie spalanie 4,2 a jak jade naprwde spokojnie to nawet 3,9 ale to wiadomo bez gwaltownego przyspieszania i po prostej drodze jak pojawia sie wzniesienie to od razu spalanie idzie nieznacznie do góry,pozdro

srednie mi wyszlo 4,4 obecnie mam 5,5 jezdzac w 80 % po miescie koła 15 na zime jak na 17 mialem 5,8 nawet do 6,0

zgadzam sie zalezy od jazdy od warunkow itd, teraz jadac S3 do szczecina tempomat i ciagle 160-180 to 8,8 mi wyszlo:)
jarfab0511 napisał:
zgadzam sie zalezy od jazdy od warunkow itd, teraz jadac S3 do szczecina tempomat i ciagle 160-180 to 8,8 mi wyszlo:)
Patrz w lusterka bo mnie ostatnia podróż s3 kosztowała 500zl 10 pkt, ciemna insignia... mniej wiecej na wysokosci gryfina 

w piatek jak leciałem do szczecina własnie to na wysokosci Pyrzyc stali pod wiaduktem i suszyli ale w strone gw:) w poniedzialek albo wtorek bede wracal:)wiec trzeba bedzie uwazac:) mam CB wiec troszke wspomaga ale wiadomo trzeba miec oczy dookoła

jarfab0511 napisał:
srednie mi wyszlo 4,4 obecnie mam 5,5 jezdzac w 80 % po miescie koła 15 na zime jak na 17 mialem 5,8 nawet do 6,0
aktualnie średnie spalanie 5,8l na 15-tkach na lato mam 18-stki i jakos drastycznie wiekszego spalania nie odczuwam

u mnie w gazowni pod korek 38l przy mieszanej jezdzie ok 340 w trasie 420 spokojnie, jazda srednio ostra , nie emerycka
na pb nie sprawdzane
Silnik BLS 1,9 TDI chiptuning 140 KM. Na zbiorniku robię miasto i trasa około 1000 km przy prędkościach przelotowych na trasie 130 km/h. Miasto potrzebuje więcej. Spokojna jazda hamowanie silnikiem na dolocie hamulec. Poprostu technika jazdy. Ale generalnie silnik ile potrzebuje tyle musi mieć.