Witam szukam i szukam po forum i nic nie moge znaleść. Chodzi mi o to czy ktoś z kolegów forumowiczów wygłuszał swoją V. U mnie przy jeżdzie tak około 130km/h jest dość głośno w samochodzie da rade coś z tym zrobić i nie aż tak bardzo dużym kosztem a żeby efekt był zadowalający??? Bo szukałem firm się tym zajmujących ale tam koszty sięgają powyżej 10tyś

Skoro Firmy biorą taką kasę a Ty im nie dasz zarobić to nic innego Ci nie pozostaje jak kupić matę wygłuszającą, rozbebeszyć auto ( wyjąć wszystkie wykładziny ) i wykleić samemu. Kilka osób już to robiło ale o efektach wypowiadali się dość sceptycznie.
,
,
,
,
.

kolego az tak glosno jest? przyznam sie ze w diselu nie jechalem ale u mnie w benzin jest dosc cicho. Ogolnie V jest dosc dobrze wygluszona, wiekszosc ludzi tak sadzi. Moze przyczyne trzeba gdzies indziej szukac ? np. opony mocno szumia ? wyzabkowane ?, a moze lozysko ?. Co do wygluszania to kiedys jak smigalem daewoo to na forum chlopaki bardzo sobie chwalili wyklejenie dachu mata wygluszajaca, podobno najwiekszy efekt to przynosilo jesli chodzi o szum powietrza.

tzn powiem ci że jest głośnawo tylko zastanawia mnie fakt dlaczego drzwi po zamknięciu lekko odstają i moze to jest przyczyną a bawił się ktoś z Panów może w ustawianie???

Romo1990 napisał:
tzn powiem ci że jest głośnawo tylko zastanawia mnie fakt dlaczego drzwi po zamknięciu lekko odstają i moze to jest przyczyną a bawił się ktoś z Panów może w ustawianie???
Drzwi siÄ™ nie reguluje na zawiasach jak odstajÄ… !!!
Najlepiej podjechać do aso lub dobrego lakiernika koszt(ok.20- 50 zł.). Na drzwiach jest listwa pionowa na szczycie drzwi którą się zdejmuję. Są tam chyba 4,5 śrubek które luzujemy i dociskamy poszycie drzwi. Skręcamy i tyle . Drzwi nie odstają. 
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (25-03-2013 16:10:06)