Panowie podrzucie jak to bedzie wygladac idzie powoli wiosna szukam jakis felg i nie ukrywam ze 18 sie podobaja tylko ze nie stac narazie na zawieche lepsza. I tu sie zastanawiam czy 17 i na przyszly sezon wymienic na 18 i zmiana zawias w dol czy odrazu 18. Znajomy ma a3 na 18 i standardowy zawias i wyglada jak woz drabiniasty

wujek duzo pokazuje ale.....
.., liczylem ze ktos z uzytkownikow pokaze jak to wyglada na swoim przykladzie, przed zmiana zawiechy i moze po.... zaraz zaczne przegladac furki pokazane na forum
. Z tymi spiringami to troszke kapuchy malo ;/ moze cos dozbieram ale troche wydatkow jest. A felgi planuje kupic zeby juz zalozyc oponki letnie a te co teraz mam to juz zostawic jako komplet zimowy.

Zobacz poniżej w temacie - tam sa zdjęcia mojego auta z zeszłego sezonu - felgi 18" i zawieszenie fabryczne sportline.
http://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?f=31&t=5851

no oponka widac ze dosc duzy bieznik, ale bardzo dobrze to wyglada, tylko ze sportline juz lekko obnizony jest. Chyba na 17 a jak przybedzie kasy to wtedy zawias trzeba zrobic bedzie i szukac 18
17 w miare przyzwoicie wygladaja na seryjnym zawiasie. Niby 18 to nie wielka roznica ale jednak juz kuje w oczy dosyc ostro.

Pasterz napisał:
Pablo Zawieszenie fabryczne SportLine czyli -15mm w stosunku do serii o ile dobrze pamiętam, a druga sprawa to o ile się nie mylę to chyba miałeś na tych 18'' oponę 225/45 a nie 225/40 czyli to już nie będzie za cholery wyglądało jak seryjny zawias i felga 18'' z prawidłową oponą 225/40
Miałem 225/45

To jest na 17, opona 225/45 : 
a w "pochwal sie" jest na 16, opona 205/55. Wszedzie oryginalne zawieszenie.

dzieki kolego
jest ladnie
i nawet bardzo, a jak z komfortem duzo stracilo ? Jak przyczepnosc lepsza gorsza ? 

dzieki
hehe na ten temat Ci nie powiem nic bo to zestaw na lato a poki co na stale go nie zmienilem, wiadomo jaka pogoda za oknami ;/ te felgi zalozylem tylko raz jak byla pogoda wporzadku zeby zoabczyc jak to wyglada ogolnie
jak bedzie juz pora zmienic na letnie to dam Ci znac jak sie jezdzi. 

A jakie ET felgi jest na tym golfiku, pewnie 51? W wątku pierwszym właśnie dyskutujemy o rozmiar opony do felgi 17" i są różne głosy ale widze że sporo kolegów zakłada dedykowaną najbliżej dopasowaną rozmiarem czyli 225\45\17. Ale jeszcze śnieg za oknem to jest w moim przypadku pare dni do zastanowienia:)

tak ET to 51
no to masz plus z tego pogody.. ;p

To jest mój golf na 18'. Opona 225/45/18. Profil powinienem mieć niższy, wyglądałoby znacznie lepiej. Wygoda nawet jest, myślałem że będzie gorzej. Mimo wszystko nie polecam-strasznie stracił na dynamice, zimowe koła mam 15' i na nich po prostu zapieprza jak mały samochodzik 

ee to jak ty przy 2.0 FSI widzisz tak ogromna roznice to az strach pomyslec co bedzie przy moim 1.6 102km. Ladnie wyglada ale musi byc kompromis miedzy wygladem a uzytkowaniem. ....ktos ma w 1.6 jakis wiekszy felunek zeby tu podpowiedziec jak z dynamika ?

Wiesz co, spalanie mogło Ci się nie zmniejszyć za dużo, bo masz diesla. Ja w benzynie z mniejszym momentem odczuwam nawet litr więcej na 100km, w co nie wierzyłem po prostu. Z dynamiką jest gorzej, na prawdę byłem zaskoczony że cokolwiek ta zmiana wniesie w tym temacie. Mimo wszystko nie żałuję - gapienie się przechodniów i ciągłe pochwały i pytania o felgi mogą być przyjemne 

Ja mam 225/45/17 na lato i normalnie nic nie widac różnicy w dynamice lepiej na zakrętach sie trzyma na takich kupiłem i mi git jest na zime mam 195/65/15 i co tylko czuje to ze jak droga dziurawa to telepie na 17 a tak to ładnie wyglada i komfort jako taki jest tylko ze mój nisko trochę jest bo to wersja sportline 

A powiedzcie jak to wygląda z wytrzymałością opon? Bierznik dużo niższy przy większej dziurze nie pęka? Praktyka pokaże. Pytam teoretycznie o siebie się nie martwię, tylko o kobitke bo to ona w tygodniu najwięcej smiga

Kolego jak dobrze wpadnie w dziure to i felge skrzywi nie wazne czy beda koła 15 czy 17:) z tym ze na 17 szybciej:) no i szybciej zawieszenie odczuje;)

heh
co do felg to nie mam watpliwosci ze sa felgi i "felgi"
pytam tak wiecie .... no obawiam sie o kobiete
mniej sie skupia na asfalcie
. Ogolnie rozgladam sie za mocniejszymi felgami, nie chinole ale jakos tak wzory do mnie nie przemawiaja .... a coraz lepsza pogoda i trzeba sie sprezac... Jaka firme felg mocnych poradzicie ? Chcialbym sie zmiescic w budrzecie 2,5 tys. z oponami.... oponki oczywiscie uzywane......nowe to na przyszly sezon dopiero

kolego jesli szukasz 17 oryginalnych mam takowe na sprzedaz
http://allegro.pl/alufelgi-17-igly-i3142486056.html
cenowo dla kolegi z forum mozemy sie dogadac