Proszę o pomoc bo usłyszałem, że jak sie wyjmie radio bądź odłączy akumulator to później trzeba radio ponownie kodować tzn podać stary kod, którego nie mam. Nie dawno kupiłem samochód i nawet książki obsługi nie było. Czy da się w jakiś prosty sposób dowiedzieć ten kod a jeśli nie to czy da się później zakodować spowrotem to radio i jak to zrobić? Potrzebuje szybko wyjąć akumulator a boję się, że później będę miał z tym problem.
Dziękuje za szybką odpowiedź.

Wielkie dzięki. Już jestem trochę spokojniejszy i mogę zacząć pracę 

Kod zapisuje się w sterowniku. Po wyjęciu, odłączeniu aku nic się nie dzieje. Jednak jak wsadzisz inne radio to bedzie krzyczec o kod.

Ja mam ten sam problem, w jednym Golfie mam radyjko i nie znam kodu, a przydałoby mi się odlączyć akumulator.
Tak, jak napisał gregk miałem w MK4 - radyjko po odłączeniu nie pluło sie o kod, do momentu zmiany radia lub licznika (zegarów).
Ale z kolei w drugim moim Golfie 5 takie samo radyjko (RCD 300) po każdym odlaczeniu prosi o wpisanie kodu, więc jak to jest ?

ten sam problem mnie czeka, wymiana aku,
ale wiem ze spokojnie mozna wyciagac i wkładac nowy
Ostatnio edytowany przez PabloCLV (23-03-2013 16:34:34)

witam ,,,istnieje mozliwosc uzyskania kodu do radia bez wizyty w serwisie gdzie krzycza sobie tylko 150 zł