Chcialem pomalowac listwy boczne drzwi, bo mam czarne, ori chropowate. ;/ Udałem sie więc do lakiernika, a w zasadzie do 2 innych i oboje powiedzieli, że mogą to pomalować ale gwarancji na to, że to bedzie siedziało nie dają. ;/
Dorwać takie listwy pod lakierowanie strasznie ciężko, ciągle szukam po allegro itp ale nie ma nic.
Jeden z lakierników powiedział mi, że listwy są tylko przyklejane, że nie ma tam żadnych kołków, a mi sie wydaje ze jednak są, i tutaj mam pytanie do Was, czy ktoś na 100% wie, że są tam kołki lub ich nie ma? ;>
pozdro

jak lakiernik sie przyłoży do pomalowania listew to napewno wszystko będzie OK ,listwy sa klejone ale sa w drzwiach otwory a w listwach kołki prowadzace

dołaczam sie do wypowiedzi trzeci5;0

Po zdemontowaniu proponuję listwy umyć-wymoczyć w wodzie z płynem typu Ludwik, gdyż czarne listwy właściciele często natłuszczają środkami typu Plak i są one "napite" tymi środkami.

dzieki za odpowiedz.. szkoda ze sÄ… te dziury w drzwiach ;/ bez listw byloby idealnie
trzeci5
a przed pomalowaniem przejechac papierem ? zedrzec troche tÄ… chropowatÄ… warstwe ?

Lakiernik po odtłuszczeniu pomaluje to szpachlówką natryskową i po tym wyrówna powierzchnię bez uszkodzenia listwy.