witam problemem jest kontrolka check engine, a po podłaczeniu pod kompa wyskakuje bład EGR zwarcie na plusie
zawór EGR cały z przepustnica został wymieniony na inny 3 x i ciagle bład powraca, nie widac zeby auto sie dusiło czy dymiło
silnik 1,9 TDI BKC. Czy nalezy zrobić kodowanie na nowo?

raczej na pewno będzie trzeba zrobić adaptacje przepustnicy bo to ona odpowiada z błąd,rozkręć i wyczyść układ scalony preparatem do czyszczenia przepustnic w aerozolu bo czasem to pomaga,gdybys był zainteresowany kupnem nowej przepustnicy to będę miał takową do sprzedania za jakieś trzy tygodnie,pozdro

przepustnice mam nowa dobra wlozona ale blad nadal masz moze manuala jak zakodowac mam ??

manuale nie mam,poszukaj w sieci może coś znajdziesz,jak się uporasz z tym problemem to daj znać co było,pozdro

siema problem rozwiazany problem tkwił ze sterownikiem podciśnienia(tak puszka na sciance grodziowej koło akumulatora)

jarfab0511 napisał:
siema problem rozwiazany problem tkwił ze sterownikiem podciśnienia(tak puszka na sciance grodziowej koło akumulatora)
blok zaworowy był temu winien,nie spodziewał bym się,grunt że problem rozwiązany pozdro

jarfab0511 napisał:
bład powrócił;/ rozkładam rece;/
a jednak to nie to,podaj kod błędu,wiązkę sprawdzałeś?

problem rozwiazany:)
problem tkwił w 2 usterkach uszkodzony blok zaworowy i pęknięta gruszka od podciśnienia;) ktoś ja juz kiedyś kleił
wymienione na nowe i narazie smiga zobaczymy co dalej:)

wstawiam bład jaki powraca po podłaczeniu kompa:
1 Fault Found:
012546 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): No Signal
P3102 - 000 - -
czy ktos moze pomoc?

jeśli podmieniałeś przepustnice i dalej to samo to szukaj przyczyny w uszkodzonej wiązce,na forum skody wyczytałem że wiązka gdzieś w okolicy chłodnic była przetarta