Witam oto mój nowy nabytek jest nim golf 1 S 1.5 automat w stanie totalnej rozsypki i jeśli uda mi się go ocalić to będę bardzo zadowolony,auto według papierów jest z 1976r ale wnioskując po karoserii ma parę latek mniej,więcej zdjęć niebawem

chyba zapanowała moda na Mk1 ;d

trzeci, kręć film z renowacji, będzie "Samochód marzeń-kup i zrób" 

z odbudowa trochę poczekam bo jak widać roboty będzie dużo a nie chcę nic na siłę robić bo mam jeszcze inne rzeczy do zrobienia,filmu to kręcił nie będę ale foty będą na pewno,pierwsze co zrobię to będę próbował go odpalić,bo do domu go przyholowałem.A i jeszcze jedno to nie moda to jest pasja,pozdro
Ostatnio edytowany przez trzeci5 (22-07-2013 10:42:47)

łooo matko z córką! czeka Cię dużo pracy i brzydkich słów przy nim, ale wybrałeś właściwy model
Powodzenia w pracach i wytrwałości ;D

aż tak źle jest?w podłodze jest tylko jedna niewielka dziura,pozatym silnik nie pali,resztę się zobaczy jak go porozbieram,ja jestem dobrej myśli i zastanawiam się już nad tym na jaki kolor go omalować,pozdro

źle nie jest ale wiem ze swojego doświadczenia, że dopiero jak zaczniesz go rozbierac poznasz stan rzeczywisty 

trzeci5 napisał:
aż tak źle jest?w podłodze jest tylko jedna niewielka dziura,pozatym silnik nie pali,resztę się zobaczy jak go porozbieram,ja jestem dobrej myśli i zastanawiam się już nad tym na jaki kolor go omalować,pozdro
Gratuluję zakupu. Ja ze swoim MK1 idę w oryginał i proponuję to samo. 1979 to deska jeszcze z zegarami "cyckami" pierwszy wypust przedliftowy. Jak go rozbierzesz to zobaczysz kolejne miejsca zaatakowane przez korozję (szczególnie punkty mocowania tylnej osi, kielichy). ¯yczę wytrwałości w pracach.

Ja tez mam zamiar zachować jak najwięcej w orginale,początkowo chciałem mieć MK I z dużym silnikiem ale coraz bardziej mnie przekonuje orginał,za niedługo pierwsze mycie i dokładniejsze oględziny stanu,w bagażniki i na kielichach brak rudej,pozdro

£adnie widziałem na żywo ten okaz po renowacji będzie się prezentował okazale.

Jak renowacja mk1??

Turbo napisał:
Jak renowacja mk1??
na razie zbieram potrzebne części potrzebne do odbuowy

A ile by kosztował taki stary 1980 rocznik mkv 1???

Turbo napisał:
nie rozumie,chodzi ci o cenÄ™ MK 1 z 1980 roku?

trzeci5 napisał:
Turbo napisał:
nie rozumie,chodzi ci o cenÄ™ MK 1 z 1980 roku?
Tak dokładnie o cenę takiego starego auta.