Witam,
Mam taki problem ze swoim Golfem. Jak są upały to klimatyzacja wyłącza mi się na światłach lub na postoju. Chodzi jakiś czas, a potem widzę na spalaniu, że spada z 0,7 do 0,5l/h i zaczyna dmuchać ciepłe powietrze z zewnątrz.
Co może być przyczyna takiego zachowania ?

A wentylatory pracują? To samo miałem jak mi bezpiecznik od wentylatorów spaliło

Jutro sprawdzę wentylatory. A to mają się włączać wentylatory te na chłodnicy ??

rysiuii napisał:
Jutro sprawdzę wentylatory. A to mają się włączać wentylatory te na chłodnicy ??
Przy włączonej klimatyzacji wentylatory z chłodnicy pracuję przez cały czas tylko z różną prędkością obrotową (zależnie od stopnia nagrzania chłodnicy klimatyzacji).

Podpinałem pod VCDS-a żadnych błędów.
Ale po włączniu klimy wentylatory nie chodzą :-(
Powiecie koledzy który to bezpiecznik ?
Pod maską wszystkie sprawdziłem miernikiem. Wszystkie ok.
Ostatnio edytowany przez rysiuii (31-07-2013 19:54:08)

Posiadam golfa 5 i zepsuł się mi wentylator chłodnicy, który odpowiada również za chłodzenie klimatyzacji. Po sprawdzeniu i przekopaniu całego internetu udało mi się kupić używany taki wentylator za 400 zł, nowy to koszt od 2100 do 1100 zł . I tu moje pytanie czy ktoś próbował zamienić pojedynczy wentylator na podwójny, które są tanie i lepiej spełniają swoją funkcję a wtyczki przy obu wentylatorach są takie same czyli posiadają 4 piny. Proszę o pomoc