Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 03-08-2013 13:43:55

TanQ
Nad wyraz gadatliwy
Od: Podkarpacie
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Silnik/Moc: 1.6 FSI/120km

Przetwornice xenonowe

Tak wiem jest dużo takich tematów na innych forach ale nie moge znalesc na nich moich odpowiedzi.Nadmieniam zeby mnie nie pouczac ze trzeba miec samo poziomowanie ,spryski i inne pierdoÅ‚y.I nie chce aby ten temat jak podobne na innych forach skonczyÅ‚y sie kłótniÄ…  smile

A wiec chce zamontowac przetwornice do mojego golfa V ale takie ktore nie beda zakłócać cb radia i radia fm. Przejrzałem na innych forach ze te typowo chinskie sieja po instalacji jak cholera( miałem takie zamontowane w passacie b6 ale tylko na chwile bo auto sie sprzedalo i nie mam z nimi za bardo doswiadczenia ale zakłócały cb radio...)
Pomyslałem zeby założyć oryginalne przetwornice ale nie zmieniajac lamp na oryginalne z xenonami. Niektórzy tak robia ale nie za bardzo chca sie chwalic jak to zrobili itp. Jak to w ogóle podłaczyc? Przecież przetwornica typowo oryginalna ma wejscie na D2S,D2R itp a nie na H7 czy H1 jak mam u siebie.
Przetwornice ori sa dostepne na allegro ale nie wiem jak jest z montażem i ze zmiana gniazda zarowki.
Moze ktoś ma jakis inny pomysł z tymi przetwornicami. Moze sa jakies adaptery czy przejsciówki do tego??

03-08-2013 13:43:55

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 03-08-2013 21:41:37

Marco
Admin
Od: Bielsko-Biała
Silnik/Moc: 1.4 TSI/152 KM
Serwis

Re: Przetwornice xenonowe

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, ale napiszÄ™ Ci coÅ›..
Xenon w oryginalnych lampach halogenowych bardzo oślepia, widziałem kilka takich konstrukcji, halogen zupełnie inaczej rozprasza światło niż soczewka (w której oryginalnie jest xenon)..

Nie lepiej wsadzić ori refletkory xenonowe? Kompletne z wszystkimi potrzebnymi rzeczami?
Wiem, że przetwornice i żarniki można kupić za niewielkie pieniądze, ale po pierwsze możesz spowodować wypadek oślepiając innych, po drugie przegląd masz z głowy, nikt Ci tego nie podbije..

Oczywiście to Twoja sprawa, co zrobisz, piszę tylko to, co wiem z doświadczenia..

Często mijam się z pewnym Meśkiem, odrestaurowanym, w którym właściciel do zwykłych lamp wsadził żarniki xenonowe..
Z daleka wiadomo, że jedzie to konkretne auto, bo tak daje tymi xenonami.. Nie da się minąć wieczorem z tym samochodem..

Pzdr

VW FOREVER! CLICK ON A PHOTO smile

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/843/ddrx.jpg

#3 03-08-2013 22:51:24

trzeci5
On wie wszystko
Od: Skrzyszów
Silnik/Moc: 159km i 343Nm/mało

zależy jeszcze do jakiej lampy założysz xenon jesli kolsz refrektora jest gładki to ze świeceniem i waleniem po oczach niema tak źle,jeżeli klosz jest starego typu i posiada jakieś fabryczne nierówności takie jak np.MK III to wtedy jest naprawdę tragicznie i jak ktoś za mną jedzie w nocy z takim zestawem na pokładzie to go przepuszczam bo nie da się jechać

>>>>>> Click on a photo <<<<<<<<
http://imageshack.us/a/img685/7122/podpisyn.jpg

#4 04-08-2013 11:13:08

TanQ
Nad wyraz gadatliwy
Od: Podkarpacie
Silnik/Moc: 1.6 FSI/120km

Spoko mam lampy soczewkowe ale nie mam ori xenonów hmm

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron