Witam !
Chodzi o to, że posiadam golfa 5 1,9 tdi i zakupiłem fotele od wersji GTI problem tkwi w tym, iż nie pasują wtyczki od foteli (fotel gti ma 3 wtyczki, a moj ma 2 wtyczki i mają wszystkie inne wejścia), macie jakiś pomysł co zrobić aby wtyczki pasowały ?
Za wszystkie podpowiedzi dziekujÄ™ !

1 wtyczka to poduszki żółta
2 podgrzewanie
3 pewnie elektryczne sterowanie
pewnie W Twoim modelu albo nie ma podgrzewanych albo sterowania elektrycznego:)
podłącz te kolory które masz i bedzie wszystko smigac wg Twojego wyposazenia

Ja nie mam podgrzewanych siedzeń ale pozatym tamte pozostale 2 mają inne wejścia niż te które mam teraz i bardziej chodzi mi o te wejścia tych wtyczek aby to wszystko grało

Podgrzewanie i sterowanie elektryczne idą w jednej kostce (plus podświetlanie skarpetek tył), trzecia kostka jest od sygnalizacji niezapiętych pasów (czarna dwupinowa). Ty masz pewnie tylko jedną kostkę koloru żółtego od poduszki powietrznej.

mam 2 kostki czarną i żółtą, tylko problem w tym ze kostki od foteli GTI maja inne wejscia 

michalskwy napisał:
mam 2 kostki czarną i żółtą, tylko problem w tym ze kostki od foteli GTI maja inne wejscia
ja u siebie też zakładałem siedzenia od GTI i kostki psowały

Zrób fotki kostek i foteli, może kupileś stołki USA, a tam być może są inne wtyczki...

a kupiles stołki od GTI 5 na pewno ? moze od 6 ?

Witam, miałem podobną sytuację, wtyczki nie pasowały, ale wystarczyło troche dalej(pod spodem fotela, łatwo zauważyć) odłączyć kolejną wtyczkę i ten wypięty fragment zamienić z nowym fotelem(ta druga wtyczka jest taka sama w obu fotelach). U mnie to działa, może u Ciebie również pomoże.

mrdizzle napisał:
Witam, miałem podobną sytuację, wtyczki nie pasowały, ale wystarczyło troche dalej(pod spodem fotela, łatwo zauważyć) odłączyć kolejną wtyczkę i ten wypięty fragment zamienić z nowym fotelem(ta druga wtyczka jest taka sama w obu fotelach). U mnie to działa, może u Ciebie również pomoże.
Dzięki za podpowiedź zobacze czy u mnie uda się takie cos zrobić
A tu fotki fotela i wtyczek

Czyżby to był fotel USA ?

to fotele USA

Te fotele usa wyglÄ…dajÄ… jak sportliny w kratkÄ™ gti 
Ostatnio edytowany przez 19dawid91 (18-08-2013 12:09:51)

Dokładnie, to stołki GTI USA.... amerykanie nie mieszczą się w ori GTI i dlatego na tamten rynek Vw zrobił sportline w kratke....

Koledzy kupilem fotele od 6 GTD i kostki od zapiecia pasow pasuja od podgrzewania nie mam wiec nie podpinam nic a problem mam z kostkami od poduszek na pierwszy rzut oka myslalem ze sa takie same ale gdy juz wlozylem stolek i chcialem wpiac okazalo sie ze w nowym jest wezsza wtyczka i nie pasuje ;/
Sprawdzalem tak jak to pisal "mrdizzle" ale niestety nie ma od poduszek innej wtyczki juz ;/ jest tylko jedna i idzie prosto w fotel.
Ma ktos jakis pomysl co mozna z tym zrobic ? Moze mozna by bylo jakos zamienic te kostki z nowego na stary, przelutowac.. ?

fotele identyczne jak te:
http://www.google.pl/imgres?um=1&cl … &ty=82
nie mam swoich zdjęć bo nie miałem czasu zrobic. Udało mi sie dorwac w dobrej cenie, cały komplet, jak nówki.
jeszcze z grzaniem pupy i to bedzie kolejny mod do zrobienia
ale przede wszystkim pomoze ktos co mozna zrobic z tymi kostkami od poduszek ?? Kolego "michalskwy" udało Ci sie jakos rozwiazac ten problem z kostkami ??

to fotele od MK VI,gdzieś było w tym temacie napisane co i jak z tymi kostkami

Jeżeli to nie tajemnica to Ile Dales za te fotele usa gti??