najpierw wymienić filtr kabinowy i dopiero na ozon jechać, koszt mały a efekt powinien zadowolic

jarfab0511 napisał:
ja wymieniałem filtry nawet na te z wkładem weglowym i nic mi nie pomagało;/
jak sie nie mysle to jest w klimie odstojnik czy jakoś tak i moze z tego zapach byc, ale najpierw niech wymieni filtr kabinowy i dopiero na ozon jechać

no to wymieniam filtr kabinowy, i jesli smrod nie zniknie to jade na ozon .

pabloo8600 napisał:
kolego to jak sie wymienia filtr to sie od razu robi ozon tez bo sama wymiana nie zabije brzydkiego zapachu
Ostatnio edytowany przez lemis (12-10-2013 09:36:56)

lemis napisał:
pabloo8600 napisał:
kolego to jak sie wymienia filtr to sie od razu robi ozon tez bo sama wymiana nie zabije brzydkiego zapachu
tak zrobie bo wszystko za jednym razem mam nadzieje ze bedzie spoko.
Dzieki i pozdro;)

witam ponownie
wymienilem filtr i zrobilem ozon za jednym podejsciem i smorod nadal sie wydobywa do tego szyby paruja ze przed wyjechaniem musze stac z 2 miunty i czekac az odparuja zwlaszcxa teraz jesinia kiedy taka wilgoc w powietrzu.
Nie wiecie co moze byc bo ja slyszalem ze jakas czesc od klimy sie psuje i takie sa efekty.
Uciazliwe jest to bo czuje sie jak bym jezdzil maluchem ze szmatka na podszybiu do wyciarania szyby w celu jakiejkolwiek widocznosci 
Ma ktos jakies rozsadne propozyjce? 

pabloo8600 napisał:
witam ponownie
wymienilem filtr i zrobilem ozon za jednym podejsciem i smorod nadal sie wydobywa do tego szyby paruja ze przed wyjechaniem musze stac z 2 miunty i czekac az odparuja zwlaszcxa teraz jesinia kiedy taka wilgoc w powietrzu.
Nie wiecie co moze byc bo ja slyszalem ze jakas czesc od klimy sie psuje i takie sa efekty.
Uciazliwe jest to bo czuje sie jak bym jezdzil maluchem ze szmatka na podszybiu do wyciarania szyby w celu jakiejkolwiek widocznosci
Ma ktos jakies rozsadne propozyjce?
jeśli szyby parują to sprawdź czy nie masz gdzieś dywanów mokrych,jeśli nie to zastanów się nad wymiana osuszacza powietrza,znajduje się przy chłodnicy klimy,a co do tego przykrego zapachu to ponoć jest za to odpowiedzialny zanieczyszczony parownik http://www.youtube.com/watch?v=dDKBHKssdVo

Dzieki bardzo trzeci5
Wideo tez duzo wyjasnia, dywaniki suche mam wiec szukam dalej przyczyn.