witam, mam kolejny problem, szukałam na forum problemu ale nie znalazłam odpowiedniej odpowiedzi, z góry dziekuje za odpowiedź.
otóż od paru dni moj golf nie chce rano odpalić dopiero udaje mu sie za 2-gim razem, a teraz wieczorem zajażył dopiero za 4 odpaleniem.
wie ktoś może czym to jest spowodowane?
pozdrawiam 

podłącz pod kompa i zobacz jakie błędy wywali,słychać po przekręceniu kluczyka pompę w baku jeśli nie to może być przyczyną

trzeci5 a są tam jakies zaworki zwrotne ?? bo to tak jak by paliwo uciekało

jarus1910 napisał:
trzeci5 a są tam jakies zaworki zwrotne ?? bo to tak jak by paliwo uciekało
zaworek powinien być w pompie w baku ale można do pewności załozyc zaworek jak najbliżej silnika i wtedy zobaczyć czy czy jest poprawa,koszt takiego zaworka to jakieś 10-15pln

koszt niewielki a pewnosc większa

sprawdź kąt synchronizacji wtrysku lub kąt początkowy wtrysku,zależy od silnika
mi w passacie po wymianie rozrządu źle ustawili i na zimnym tez miałem problemy z odpalaniem

piet napisał:
sprawdź kąt synchronizacji wtrysku lub kąt początkowy wtrysku,zależy od silnika
mi w passacie po wymianie rozrządu źle ustawili i na zimnym tez miałem problemy z odpalaniem
przy wymianie rozrządu nie koniecznie powinno się ustawiać kąt wtrysku ,wystarczy że poluzuje się trzy śruby mocujące koło pasowe do wałka rozrządu oczywiście przy założonej blokadzie wałka jeśli tego się nie uczyni to po wymianie rozrządu parametry wtrysku się zmieniają i wtedy trzeba ustawiać tak aby parametry w blokach pomiarowych po podłączeniu pod kompa był jak zbliżony lub wskazywał (0)

zgadza się, masz całkowitą rację, tyle że jest to tak delikatna sprawa, że wystarczy przypadkiem przestawić o cipi kłaczek i z odpalaniem po dłuższym postoju będą problemy
biedronka, daj znać na czym stanęło bo idzie zima i każdy rozwiązany problem jest cenny

powiem wam, ze zarówno jak i drgania i nie odpalanie samochodu zniknęły, samochód rano odpala bez problemu, a drgania kokpitu minęły, nie wiem czym to było spowodowane, ale zobaczymy jak z odpalaniem będzie w zime.
dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam 

do kolegi piet . okazało się, że mam uszkodzony pompowtrysk oraz świecę i dlatego nie chciał zapalać rano