Witam
mam taki problem że na 5 mi wyje ze szkrzyni ale nie zawsze . wydaje mi sie że to będzie łożysko . tylko słyszałem ze te łożysko żeby wymienić to kupe roboty i drogo . i właśnie nie wiem czy to napewno te łozysko . spotkaliście sie kiedyś z tym mam 2.0 tdi i 130,000 km przejechane

Może najpierw spróbować wymienić olej w skrzyni, jeśli nie olej co jest prawdopodobne to chyba pozostaje łożysko pośrednie co niestety jest już grubszą sprawą, koszt wahać będzie się w granicach 1000zl 

Witam ja miałem przygode ze skrzynią i jest to tak że kulczyk ma wyłączność na takie łożyska do skrzyni i nie kupi się nigdzie tego oprócz aso np. na moim przykładzie miałem w skrzyni do wymiany łożysko na wałku ale kulczyk nie sprzeda samego łożyska tylko komplet z wałkiem koszt 1200zł. a samo łożysko pewnie z 50 zł.
więc tak sprawa wygląda.
W aso powiedziano mi że naprawa będzie kosztować ok 2000zł. a skończyło się na 4000zł. 
pozdro
pietrekth7 napisał:
Witam ja miałem przygode ze skrzynią i jest to tak że kulczyk ma wyłączność na takie łożyska do skrzyni i nie kupi się nigdzie tego oprócz aso np. na moim przykładzie miałem w skrzyni do wymiany łożysko na wałku ale kulczyk nie sprzeda samego łożyska tylko komplet z wałkiem koszt 1200zł. a samo łożysko pewnie z 50 zł.
więc tak sprawa wygląda.
W aso powiedziano mi że naprawa będzie kosztować ok 2000zł. a skończyło się na 4000zł.
pozdro
Pewnie oryginału się nie kupi ale wydaje mi się, że można już poszukać zamiennika.

Kurde to troche drogo .
olej no jakiś czas temu wymieniałem ale to by na innych biegach było to samo a nie tylko na 5 . i to jeszcze dziś zaważyłem ze to na takich obrotach średnich wyje typu 2,5 tyś
Golf2.0 Tdi Tychy napisał:
Kurde to troche drogo .
olej no jakiś czas temu wymieniałem ale to by na innych biegach było to samo a nie tylko na 5 . i to jeszcze dziś zaważyłem ze to na takich obrotach średnich wyje typu 2,5 tyś
Może jest za mało tego oleju, różne rzeczy się zdarzają, musisz się za to wziąć bo w końcu 5 poleci całkowicie

Hmmmm zamienników nie ma
chciałem kupić nawet co robią na zamówienie łożyska ale powiedziano mi że nie da rady bo są zastrzeżone przez kulczyka 

no właśnie sie troche boje o tą 5 a ja sporo jeżdżę . tylko gorzej ze 4 tyś a ja ostatnio sie troche wygoliłem z kasy . i niewiem co teraz . a nawet jak go oddam to niemam czym jeździć ja nieraz dzienie robie 300 km

Golf2.0 Tdi Tychy napisał:
no właśnie sie troche boje o tą 5 a ja sporo jeżdżę . tylko gorzej ze 4 tyś a ja ostatnio sie troche wygoliłem z kasy . i niewiem co teraz . a nawet jak go oddam to niemam czym jeździć ja nieraz dzienie robie 300 km
Powiem ci tak, sprawdz ten poziom oleju, ja kiedys wymienialem, też wyło z tym, ze na kazdym biegu co sie okazalo BY£O ZA MA£O oleju w dalszym ciągu.

Sprawdze . ale wÄ…tpiÄ™ bo to tylko na 5
Jeśli to łożysko to na twoim miejscu kupiłbym w ASO lub rozejrzał np. na allegro i dał do wymiany jakiemuś mechanikowi, ASO strasznie nabija kase na robociźnie a samo łożysko to koszt nie żadnych tysięcy tylko 440zł plus dodasz jakieś 400 za robocizne to powinno wyjść około 850zł

Odnawiam temat bo mam podobny problem z 5-ka czy poradziles sobie kolego z tym ...
Ostatnio edytowany przez paweldaniel (25-11-2013 23:28:44)

Great! how can we get the site?