Witam, zapalila mi sie dzisiaj kontrolka od poziomu oleju, sprawdzalem poziom i jest dobry, a kontrolka mimo to caly czas sie swieci.

Mialem kiedys taki przypadek, poziom oleju byl ok, kontrolka zgasla dopiero nastepnego dnia. Takze poki co nie panikuj, zobaczysz co bedzie jutro jak sie olej ustoi 

Moim zdaniem powinnienes dolac klka ml, tez kiedys mialem taki przypadek, poziom oleju byl w porzadku ale kontrolka sie swiecila, dolalem moze z 50-100 ml i kontrolka zgasla.

Kolego, a na jakim oleju jeździsz? i kiedy wymienialeś ostatnio?

Jezdze na Mobilu 5W30, kiedys jezdzilem na Castrolu ale stwierdzilem, ze za duzy wydatek a Mobil tez jest dobry. Mieliscie racje dolalem jakas setke i kontrolka zgasla, a na bagnecie wygladalo, ze stan jest w porzadku. Dzieki serdeczne 
Taka jedna uwaga jeszcze odnosnie oleju.Pamietajcie aby jego poziom sprawdzac zawsze wtedy kiedy samochod stoi na na rownej powierzchni wtedy wynik bedzie obiektywny i prawdziwy.

też mam właśnie taki problem z moim tdi dzisiaj dolałem oleju i kontrolka nadal się świeci czekam do jutra tak jak radzicie!

Mi tez sie zapaliła z miesiąc temu i tez sprawdzałem na bagnecie i było jeszcze sporo dolałem ze 100ml i po jednym dniu mi zgasła kontrolka....

kubeczek21 napisał:
też mam właśnie taki problem z moim tdi dzisiaj dolałem oleju i kontrolka nadal się świeci czekam do jutra tak jak radzicie!
I jak kolego zadzialal patent z ustaniem sie oleju ??

wymieniłem olej (wlałem 4l) i kontrolka po 1 dniu przestała sie świecić! a już chciałem czujnik wymienić!

To dobrze ze nie wymieniłeś przynajmniej troche zaoszczędzisz 

Witam Panowie I Panie
Znowu zawitałem na wasze forum 
Kłopotów nie ma końca 
Pytanie odnosnie kontrolki oleju:
Wracałem dziś z urlopu i po 50 km zaczeła sie świecić na czerwono kontrolka cisnienia oleju- świecić to moze za duzo powiedziane-miga i piszczy 3 razy potem znika.
Zaobserwowałem że dzieje sie to jak zchodze z obrotów ponizej 2000 a przy predkosci 80-100 jest ok nawet jesli przejade 50 km
najgorzej w miascie na swiatłach jak zwalniam swieci i piszczy 3 krotnie bez przerwy-poziom oleju jest ok
Jakies 2 tyg temu zmieniałem olej + filtr
Przejechałem 460 km i jakos dojechałem do domu -co prawda auto stało sie strasznie mułowate i szarpało
na co sie tym razem szykować 
pozdrawiam

chyba wróce do shell'a -zalali mi teraz mobila
coÅ› nie chce mi sie wierzyc w taki zbieg okolicznosci
dojechalem nad morze bez problemu -samochód stał 2 tyg na parkingu i nagle przy powrocie jakieś problemy
juz mi sie śmiac chce
ale narazie nie znalazlem kupca na V
-za darmo nie oddam 
sprawdze i dam znać
wszelkie podpowiedzi mile widziane

Czasami niestety się bubel może trafić. Jakbyś chciał oddać za darmo to wezmę na części 
Skoro samochód był mułowaty to wykluczyłbym od razu czujnik chyba, że wszedł w jakiś tryb awaryjny. Co o oleju to ludzie na gorszych jeżdżą i ... jeżdżą.

zmieniłem olej i wszystko wróciło do normy
ale juz pozamiatane
-ufff
sprzedałem
dzieki za pomoc

w dobrej cenie kupiłem nową Astre IV z salonu
musialem troszke dorzucić
ale jestem zadowolony -narazie na 3 latka spokój 
dzieki wszystkim za pomoc odnosnie VW
pozdrawiam