Panowie, co raz bardziej podoba mi się BMW 3 z mniej więcej 2007/08 roku, tylko mam jeden problem czy ktoś z Was jeździł kiedys BMW bo wszyscy straszą mnie tym napędem na tył, jak to jest? aż taka tragedia?

Bardzo zacne BMW 
Co do tylnego napędu; teść ma w203, kilku znajomków jakieś różne BMW i nie słyszałem żeby ktoś narzekał. Jedynie może być problem jak trafisz auto po dzwonie.
A widzisz a mnie znowu sąsiad mówił ze przesiadł się do golfa 6 bo w w lato jeździło się super, a zima z garażu nie dało się wyjechać jedynym sposobem było wozenie w bagażniku dwóch metrów ziemniaków jako obciążenie. I do tego podobno części drogie. Kupiłbym chętnie audi a4 ale na to to już mnie nie stać żeby sprzedać golfa i kupić takie po 2007r

Ja jezdziłem tylko mercedesem e klasą z tylnim napedem i moim skromnym zdaniem zima jezdzi sie cieżej.Mieliśmy w niej 2 pustaki i 50 litrów ropy żeby dupa nie zamiatało
.Ale z drugiej strony chyba nie każdy ma taka tragedie bo ludzie kupuja beemki i lataja a po drugie teraz nie ma takich zim:D

No w sumie macie rację, ale bmw serii 3 jest dość małe (e klasę miał znajomy i też płakał w zimę, chociaż inny jeździł taką na taxi i nie narzekał). Poza tym auto 07/08 będzie miało milion asr-ów, esp i innych abs-ów, więc nie powinno być kaszany.
Jeżeli chodzi o alternatywę dla golfa, to myślałbym np. o leonie II 2.0 TFSI (spokojnie 250KM uciągnie).
Audi fajne, ale B8 trochę kosztuje, a starsze jakoś mnie nie ścinają z nóg.
ps. może jakieś 4x4
Ostatnio edytowany przez serj (18-12-2013 17:42:22)

Jasne że na 4 łapy bierz jak bedziesz miał okazje i budżet.Leon z zewnątrz spoko w środu mi sie nie podoba wogóle plus że nie jest taki drogi,B8 jak najbardziej bardzo fajna bryczka tylko odpowiednia moc i jest pieknie:P

Dziadki jeździli FSO, polonezami i piękne poślizgi zimą ich nie wykończyły, bez żadnych pomocy w hamowaniu:
Dobry kierowca, poradzi sobie.