Strony: 1

Witam. Zakupiłem radio naviheaven i mam z nim problem. Mianowicie jezeli zapisuje stacje radiowe na właczonym zaplonie to wszystko jest jak nalezy ale jak zgasze zaplon gasi sie tez radio i wszystkie ustawienia wracja do domyslnych(połaczenie telefonu z zestawem bluetooth, stacje radiowe itd)
Wczesniej miałem podłaczone radio tak ,ze wszystkie ustawienia zapisywały sie ale po zgaszeniu zapłonu ekran nadal sie "tlił" i po paru dniach akumulator padł. Teraz mechanik podłaczył radio tak ,wyłącza sie razem z gaszeniem zapłonu.
Macie jakis pomysł jak to rozwiazać aby ustawienia nie wracały do domyslnych?

pewnie przewód masz podłączony od pamięci do zasilania ze stacyjki gdzie napięcie ginie po przekeceniu kluczyka pamięc ma byc podłączona to stałego źródła zasilania gdzie ma byc prąd cały czas. powracając do rozładowywania aku trzeba było wymienic gateway bynajmniej na taki z literka L ja tak mam ze mi rozładowywało ale zmieniłem na stare radio a jak zmienie gateway to złoże znowu nowsze 

Okazuje sie ze wszystko jest podłaczone dobrze. Dzwoniłem do mojego elektryka i On obwinnia sprzedwce radia. Sprzedawca natomiast powiedział ze radio jest na pewno zle podłaczone i dlatego tak sie dzieje.
Elektryk radzi wymontowac radio i ustawic amperomierz ,porobic kilka fotek ile to pradu pobiera radio z wyłaczonym zapłonem i wysłac je sprzedawcy.
Sprzedawca nic nie mowil mi na temat gateway. Jak uważacie co zrobic? Tak jak radzi elektryk czy zmienić gateway i wtedy zobaczyc co sie bedzie działo?
Ostatnio edytowany przez TanQ (18-12-2013 18:40:34)

Sprawdź radio dokładnie i zrób jak elektryk radzi wiadomo że typ u którego kupiłeś będzie się wypierał a jak sprawdzisz będziesz wiedział kto kłamie!!!

TanQ ja o gatewayu mówiłem o tym problemie co ci aku padało
. A tu ze Ci stacje giną po zgaszeniu auta dalej jestem bardziej skłonny na złe podłączenie przewodu od pamięci on powinien miec cały czas napięcie . elektryk tez mógł strzelic gafę hm sprawdzał jabelki jeszcze raz czy przez telefon powiedział ze napewno git?
Ostatnio edytowany przez jarus1910 (19-12-2013 09:23:05)

jarus1910 napisał:
TanQ ja o gatewayu mówiłem o tym problemie co ci aku padało
. A tu ze Ci stacje giną po zgaszeniu auta dalej jestem bardziej skłonny na złe podłączenie przewodu od pamięci on powinien miec cały czas napięcie . elektryk tez mógł strzelic gafę hm sprawdzał jabelki jeszcze raz czy przez telefon powiedział ze napewno git?
Stacje giną mi nawet jak auto jest właczone
Ale mam taki plan ze wysle to radio do goscia ( ze zdjeciami ile to pradu pobiera na wyłączonym zaplonie) i pozniej sie okaze czy radio jest zepsute czy zmienic gatway 
P.S Tak, mechanik sprawdzał 2 razy:)
Jak myslicie dobry pomysł?

jak gina na włączonym zapłonie to wina radia. napisz mu ze elektryk ci je podłączył i tak odwala mozesz tak zrobic nic nie zaszkodzi

Tak zrobie 

Niestety na same święta zła wiadomosc
Nie mam karty gwarancyjnej do radia(efekt zostawiania auta po paru mechanikach w celu podłaczenia radia i kamery cofania). Jeżeli ma ktos dobrego elektryka z woj. podkarpackiego to prosze o namiar
Mam jeszcze takie pytanie do Was.Powiedziałem mechnikowi ze moze to byc wina sterownika gateway -a . Mechanik powiedział ze to nie moze byc wina gateway -a ponieważ nie jest on podłaczony do tego radia. Jest to w ogole mozliwe?? Czy zmienić elektryka?
Ma ktos z Was podłaczone radio naviheaven model: NA-7495GPS w swoim golfie?
Strony: 1