Witam
Posiadam dość dziwny problem z moim golfem mianowicie przy dwóch tyś obrotów jak wciskam sprzęgło słychać takie jakby dziwne tarcie.
Dodam że mam przejechane prawie 180tyś czy to możliwe że siada dwu mas??? chociaż to dziwne tarcie w silniku czasami też się pojawia przy jeżdzie jak chce bardzo szybko przyspieszyć dzieje się to na każdym biegu w okolicach 2 tyś obrotów.

to jest tarcie czy raczej odglos wydmuchiwanego powietrza?

szarik1404 przecież on napisał ze przy przyspieszaniu tez a wtedy nie słychac jak turbo powietrze puszcza.

teraz byłem się przejechać i jak np na 2 przyspieszę do 3 tyś i puszcze gaz to jak spadają do 2 tyś to jest taki dziwny odgłos może nie tyle jak tarcie jak trochę wycie coś w tym stylu.

ostatnio spotkałem sie z podobnym przypadkiem w turanie 1.9 skrzynia 6-cio biegowa,kilku mechaników obstawiało sprzęgło a wkońcu okazało sie że to łożysko na wałku głównym dla skrzyni było już za późno,gdyby usterka była szybciej zdiagnozowana to by skrzynię udało by się uratować,pozdro

trzeci5 a nie powinno to ustawac przy wciśniętym pedale sprzęgła ??

Witam w weekend jadę do mechanika zobaczymy co on stwierdzi jak wrócę napiszę co zdiagnozował pozdrawiam

jarus1910 napisał:
trzeci5 a nie powinno to ustawac przy wciśniętym pedale sprzęgła ??
ale tu nie chodzi o łożysko oporowe,

tak rozumie mam w domu inny samochód z skrzynia wyjechana i po wcisnieciu sprzegła skrzynia cichnie

to jest na pewno surge turbiny

ja mam takie odgłosy jak przyspieszam przy 2tys obr tak jakby piasek sie sypal albo powietrze gszies leciało

Romo1990 miałeś być u mechanika i napisać co i jak co jest z tobą chłopie??? 

Witam Panowie
nie pisałem bo miałem pilny wyjazd do pracy dopiero wróciłem i się wziąłem za mojego Golfika
pojeździłem po mechanikach i do tej pory nic ciekawego się nie dowiedziałem
dwóch obstawia na dwumas ale sam już zgłupiałem bo jak wymienię i usterka nie ustanie to wurzucę kasę w błoto
sam już nie wiem co robić...