pabloo8600 napisał:
trzeci5 to mowisz ze regeneracja rozrusznika pomogla w Twoim przypadku koszt to 30zl. ale sam to robiles czy tyle ktos Cie skasowal?
sam ,nie wyobrażam sobie żeby ktoś grzebał przy mojej 5-tce,te 30pln to koszt tulei ślizgowych czasami po rozebraniu trzeba wymienić szczotko trzymacz jak szczotki są już słabe

trzeci5 a te tulejki dobierałas czy sa dostępne do tych rozruszników ?? i jak z ta zabawa z rozrusznikiem ??

jarus1910 napisał:
trzeci5 a te tulejki dobierałas czy sa dostępne do tych rozruszników ?? i jak z ta zabawa z rozrusznikiem ??
tuleje są dostępne w sklepach z częściami samochodowymi,nie musisz kupować pod konkretny rozrusznik po prostu bierzesz stare lub rozebrany rozruch dobierasz odpowiednie,nie zapomnij o tym że tych tulei sie mocno nie smaruje bo sie zakleja i efekt będzie krótko trwały,dajesz na nie jedynie po odrobinie oliwy lub je wkładasz do pojemnika z olejem tak na godzinę przed montażem,pozdro

wiem wiem ze sie nie smaruje tylko właśnie mi chodziło z ich dobraniem dzięki wielkie za odp teraz mam czasu to postaram sie tym zając

jarus1910 napisał:
wiem wiem ze sie nie smaruje tylko właśnie mi chodziło z ich dobraniem dzięki wielkie za odp teraz mam czasu to postaram sie tym zając
Pytanie dlaczego tak szybko rozrusznik w naszych TDI wymaga interwencji?
Trzeci łożysko igiełkowe też moczysz w oleju?
Ostatnio edytowany przez kropek (13-01-2014 10:42:32)

moczenie łożyska igiełkowego nic nieda
jedynie przesmarowac i tyle

kropek napisał:
jarus1910 napisał:
Pytanie dlaczego tak szybko rozrusznik w naszych TDI wymaga interwencji?
Trzeci łożysko igiełkowe też moczysz w oleju?
nie smarem je delikatnie potraktować