Cześć! Chcę zaspokoić moją ciekawość, a nie chcę tego sprawdzać na własnej skórze
Mam benzynÄ™ 1.6 8v i ciekawi mnie ile przejadÄ™/na ile wystarczy rezerwa paliwa. KtoÅ› coÅ›?
Tylko proszę bez takich odpowiedzi, że nie dopuszcza się do rezerwy itp. itd...

macneil napisał:
Cześć! Chcę zaspokoić moją ciekawość, a nie chcę tego sprawdzać na własnej skórze
Mam benzynÄ™ 1.6 8v i ciekawi mnie ile przejadÄ™/na ile wystarczy rezerwa paliwa. KtoÅ› coÅ›?
Tylko proszę bez takich odpowiedzi, że nie dopuszcza się do rezerwy itp. itd...
na 80km w TDI

Ciekawe czy benzyna ma podobnie...

ja od zapalenia sie rezerwy zrobilem 92km, przypuszczam ze koło 100km powinno byc rezerwy (w 1,9 tdi)

mi sie zapala na 80km lub 90km w 2.0TDI

mi przy 2.0 tdi równiez przy 80km zapala sie

eee, jak Ci pokazuje ile masz km to co to za ryzyko ;p
jak mi się lampka zaświeci to jade do 50 km max, bo widze, że wskazówka juz leży i piszczy
a widze, że koledzy bardziej hardkocorowi 

U mnie było tak, że rezerwa się zapaliła przejechałem 86 km i podjechałem na stację CPN podłączyłem kompa i jeszcze pokazał że jest 2 litry. Niby książki piszą że na 100 km powinna wystarczyć. Ale z tym bywa różnie. Ja kiedyś w moim starym aucie jadąc zapaliła mi się rezerwa, a to spokojnie dojadę do CPN za 10 km, A TU ZONK
PRZEJECHA£EM ZE 2 km i LIPA, AUTO STANE£O I KONIEC. Trzeba było dreptać kawałek , póżniej ktoś się zatrzymał. Był problem w baku z pływakiem. Ale to było pierwszy i ostatki raz. :cool:Tak jak kolega SUCHY pisze: że koledzy to hardkorowi nie którzy. Nooo.
Ja teraz nigdy nie jeżdżę do końca rezerwy. Po co się denerwować. 

mi sie kiedys zdarzyło w golfie wyjezdzic paliwo niby na kompie 0km ale jakos te 20 km doczłapał do cpn hehe ale nerwy były bo w nocy to było i przez las hihi droga ciekawa 

ja staram sie tankowac tak, by nie pokazywala sie rezerwa 

ja pisze że 80km bo jak zapali sie mi rezerwa to na kompie takie jest wskazanie,a wiadomo ze te wskazanie jest różne bo jest zależne od stylu jazdy,wiec komus pokaże że jeszcze 100km zrobi a komuś innemu 80,ja juz kilka razy miałem wskazanie na kompie 0km a do stacji było jeszcze z 8km ale udało sie na szczęście dojechać,pozdrawiam

ja mam licznik, który nie wskazuje ile km, sam sobie kasuje km 

tak jak kolega 2 fotele wyzej napisl.jest 100km przypisane.ja ostatnio to samo chcialem spradzic ile przejadeby nie zapowietrzyc Fis mi pokazal 10km a pod kompem wagowo bylo 1,3 litra wiec spokojnie da sie dojechac.komp okresla Twoj styl jazdy a ile Ci starczy wiec...gorzej jest jak sie DPS reneruje ale oto przy slabym paliwie,ja zatankwoalem teraz z de i jestem mega zadowolony.Tak po za tym polecam shella onie nie dodaja tej bio mieszanki bo w koncu unia cche ekologiczne auta.pozdro

dzisiaj zapaliła mi się rezerwa i od razu sprawdziłem ile km jeszcze paliwa starczy i na wyświetlaczu pokazało że 120km ale w tym momencie miałem małe spalanie wiec gdybym jechał bardziej agresywnie to by na pewno mniej pokazało

Dzięki wam bardzo za takie rozruszanie tematu