Witam,
Cos ostatnio zaczelo mi autko plywac, tzn. lekko w lewo ciagnie a przy przyspieszaniu w prawo
lekkie stuki sie zaczely podjechalem na stacje i wykazali gumy w prawym wahaczu oraz obydwa drazki kierownicze do wymiany , maja luz przy przekladni. Wahacz to sobie poradze bo w lato lewy wymienialem pikus sprawa , ale co z tymi drazkami. Jakie one maja zakonczenie okragle czy jakis frez na klucz jest ? jakies doswiadczenia ? Planuje wymienic to sam mam obszerny garaz z podstawowymi narzedziami
tzn. mlotek przecinaak hehe
wymienial ktos ?
wszelkie sugestie podpowiedzi mile widziane
aha i jeszcze pytanie czy w kazdym modelu takie same byly te drazki czy czym sie roznia np dlugoscia ?

na drążku jest sześciokąt nacięty więc nie ma problemu z wykręceniem,będziesz musiał nowe obejmy osłon gumowych zakupić bo wiadomo żeby dojść do drążka to trzeba przesunąć w stronę gałki,tak poza tym nic nie powinno sprawić problemu,w wszystkich wersjach silnikowych drążki są takie same,pozdro
Ostatnio edytowany przez trzeci5 (18-02-2014 20:59:55)

A pod osłonami jakiś smar dawać czy fabrycznie już jest?

rahueme napisał:
A pod osłonami jakiś smar dawać czy fabrycznie już jest?
żadnego smaru się nie daje

No git majonez :-) myślałem że coś na styl przegubów trzeba dac. Dzięki za informacje pozdrawiam. Jak coś będzie ciezko to opisze :-):-)