Panowie wymienial kto ? Da rade w domowym garazu czy utrudnione jest ? Dwa dni temu zaczelo piszczec mam nadzieje ze pasek a nie co innego
tzn ewidetnie od paska odglosy ale rowniez moze byc rolka czy tez alternator ;/ dzwiek jak od paska. Moze macie jakies podpowiedzi jak sprawdzic domowym sposobem bez sciagania ? Problem w tym ze w weekend biore sie za wymiane i nie chcial bym sie zdziwic ze jakis klopot
i autko unieruchomione 

Mam prawa i lewa reke i glowe na karku to licze ze dam rade 
Ostatnio edytowany przez rahueme (27-03-2014 06:29:01)

rahueme napisał:
Panowie wymienial kto ? Da rade w domowym garazu czy utrudnione jest ? Dwa dni temu zaczelo piszczec mam nadzieje ze pasek a nie co innego
tzn ewidetnie od paska odglosy ale rowniez moze byc rolka czy tez alternator ;/ dzwiek jak od paska. Moze macie jakies podpowiedzi jak sprawdzic domowym sposobem bez sciagania ? Problem w tym ze w weekend biore sie za wymiane i nie chcial bym sie zdziwic ze jakis klopot
i autko unieruchomione
Mam prawa i lewa reke i glowe na karku to licze ze dam rade
cały czas piszczy czy tylko przez chwile po odpaleniu?najlepiej zżuć pasek i sprawdź czy na rolce nie ma luzu lub czy kręci sie swobodnie tak samo sprawdź alternator,jeśli wszystko kręci się swobodnie i nie ma luzów to zapewne pasek i to nie klinowy ale wielorowkowy

trzeci5 napisał:
cały czas piszczy czy tylko przez chwile po odpaleniu?najlepiej zżuć pasek i sprawdź czy na rolce nie ma luzu lub czy kręci sie swobodnie tak samo sprawdź alternator,jeśli wszystko kręci się swobodnie i nie ma luzów to zapewne pasek i to nie klinowy ale wielorowkowy
W niedziele zaczal cicho piszczec. Byl deszczowy dzien. W pon juz gorzej i caly czas. Wczoraj duzo ciszej ale tez sucho za oknem
. Licze ze to tylko pasek bo kasiulki malo. No i oczywiscie ze wielorowkowy jakos tak z dawniejszych czasow sie utarlo ze klinowy
grunt ze wiadomo o co chodzi 

ehh ... kurde w weekend zabralem sie zadowolony ze sprawe zalatwie.... a tu okazuje sie ze to sprezarka od klimy szumi ;/ ;/ autkiem musialem wrocic i czasu malo wiec nie wykrecilem jej zeby obadac co i jak wyglada. Jakos ja mozna regenerowac ? pewnie jakies lozysko . Od 2 lat klima kaput. Jeden waz rozszelniony. Czy przez brak czynnika moglo cosik sie porabac ? w sumie czynnik z olejem jest napelniany czy tak ?

narescie autko zrobione, sprezarka wymieniona, waz tez no i odgrzybiona, napelniona i mrozi fajnie. Tylko mam pytanko bo przy ustawionej temp 25 C i jak wylacze przycisk econ to obroty sie podnosza jak by klima sie zalaczala ;/ tak ma byc czy to tylko chwilowe ? Autka nie mialem wczoraj jak dobrze przetestowac, tak tylko pod domem zauwazylem. VCDS podlacze jak tylko rozkminie czemu odmówił posluszenstwa. Wyskakuje ze nie znaleziono interfejsu ;/ a ze podlaczenie ok. Jakies propozycje ??