Witam! Niedawno się zarejestrowałem na tym forum i postanowiłem założyć swoją kartotekę
Mój samochód to VW Golf V 1.4 75KM (pewnie posypią się komentarze w stylu, że mało itd)
jak dla mnie póki co starcza:P Samochód z grudnia 2004 roku, ja jeżdżę nim od pażdziernika 2006 i obecnie na liczniku mam 85 tys km przejechanych:)
Początkowo samochód wyglądał tak:

typowa wersja trendline - wyjątkiem jest tu Climatronic i ESP (choć co do ESP nie jestem pewien czy oby na pewno nie każdy golf go ma?)
od tamtego czasu zaszło sporo zmian wizualnych do których można zaliczyć:
zmiana systemu caraudio - zakup radia pioneer AVH 4100, wymiana przednich głośników na u-dimension oraz dodanie tylnych FLI, montaż subwoofera JL oraz wzmacniacza MAC
dodanie nakładek na pedały od GTI
skórzana kierownica
dodanie podłokietnika oraz montaz tunelu środkowego z roletką
wymiana górnej podsufitki na wersje ze schowkiem na okulary
montaz przednich świateł do jazdy dziennej firmy philips
wymiana tylnych lamp na diodowe czarne
wymiana mieszka i gałki zmiany biegów na wersję z golfa Goal obszytego czerwoną nitką
wymiana bocznych kierunkowskazów na wersję czarną led firmy in pro
montaż kamerki cofania z pomiarem odległości
W planach:
Wymiana felg na 17"
polakierowanie wszystkich czarnych plastikowych elementów w kolor nadwozia - to prawdopodobnie zrobię w przyszłym tygodniu
wymiana przednich reflektorów na wersję czarną z golfa gti lub montaż reflektorów angel eyes firmy in pro
oswietlenie led tablicy rejestracyjnej
jezeli pozwolÄ… na to fundusze - wymiana zderzaka na tego od jetty
a co do dalszych modyfikacji może coś podpowiecie?
oto obecne zdjęcia mojego golfa czekam na opinie i podpowiedzi:)

a tutaj mój filmik z prezentacją radia zamontowanego w moim aucie:)
http://www.youtube.com/watch?v=Wj1_lAcNIo4
16.09.2010
W autku zawitały przednie reflektory Hella Celis

22.04.2011
Na golfiku pojawily sie felgi 17" + lampy led helli
po świętach zawita przednia dokładka individual

27.04.2011
zawitała przednia dokladka Individual;)

1.05.2011 majówka;)

Ostatnio edytowany przez pagong (02-05-2011 15:17:38)

witamy.bardzo fajnie zrobiony golfik 

Witamy. może i mało rumaków ale ważne jest mieć pomysł na swoje auto. Nie będę kłamał mi tylne lampy się średnio podobają ale za to w nocy bynajmniej ze zdjęcia wygląda czadowo. Co to za patent z kierownicą? Nie lepiej było ori 3 ramiona skórzane?

kwestia gustu ja ogolnie z lamp jestem zadowolony choc mialem z nimi problemy - parowaly, ale dokladne zasilikonowanie pomoglo i od tamtego czasu nic nie paruje. Efekt w nocy jest tak jak to okresliles "wyglÄ…dajÄ… czadowo"
i z tego względu postanowiłem sobie je zatrzymać i nie wymieniać choć miałem plany aby kupić ledowe helli;) co do kierownicy to obszyłem ją skórą - tu zadecydowała ekonomia musiałbym wydać 200zł za trójramienną keirownicę i do tego jeszcze poduszkę dokupić która mniej wiecej kosztuje 500zł, fakt widziałem patenty, że niby można przełożyć poduszkę z wersji 4 ramiennej do wersji 3 ramiennej ale nikt nie gwarantuje, że przy stłuczce poduszka wystrzeli zatem wolałem ją obszyć - mam nadzieję że aż tak żle to nie wygląda?;p teraz najpilniejszą zmianą którą chciałbym zrealizować są czarne reflektory najlepiej angel eyes firmy in pro no i koniecznie polakierowac czarne elementy;)
Listwy w kolor i od razu auto zacznie inaczej wyglądać. Przemyśl czy dokładkę do zderzaka też w kolor, u mnie było z tym więcej wad niż zalet, dopiero po pomalowaniu zobaczyłem jak szybko przybywa nowych rys 

master napisał:
Listwy w kolor i od razu auto zacznie inaczej wyglądać. Przemyśl czy dokładkę do zderzaka też w kolor, u mnie było z tym więcej wad niż zalet, dopiero po pomalowaniu zobaczyłem jak szybko przybywa nowych rys
ale skad te rysy sie wziely? zahaczales przy cofaniu? moze cos zle polakierowane bylo? a jak ogolnie wrazenia odnosnie moich zmian w aucie?
raczej na pozytyw?
Dobrze polakierowane, tylko siłą rzeczy kamyczki i wszelkiego innego rodzaju ustrojstwa leżące na drodze rysują najniższą część dokładki, trzeba naprawdę uważać. Zmiany pozytywne. Na przód polecam ciemne lampy od gti, dobra zależność efekt->cena. Te zamierzone 17" ładnie komponowało by się z choć trochę niższym zawiasem.

ale mimo wszystko chyba chce polakierowac cale auto bedzie fajniej;)

Mi się tylne lampy podobają. Jak dasz większą felgę i w kolor listwy będzie super. Może szybki jeszcze lekko ściemnić?

andrew napisał:
Mi się tylne lampy podobają. Jak dasz większą felgę i w kolor listwy będzie super. Może szybki jeszcze lekko ściemnić?
wlasnie chcialbym przyciemnic ale jakos folia do mnie nie przemawia a piecowe przyciemnianie - tylko w zielonej gorze mozna zrobic a poza tym slyszalem ze ciezko domyc taka szybe i utrzymac w czystosci dlatego nie przyciemnilem jeszcze

a moze poszukaj fabrycznie przyciemnianych szyb do golfa

to ja postaram się być neutralny może to wina wieku
nie podobają mi się lampy tył są typowo gejlukami tak jak i diody w stylu audi bo przecież moda na ringi już mineła 
Na plus radio czy obszycia i akcenty nadajÄ…ce smaku 
Cieszę się że tobie się podoba - to ty tym jezdzisz
¯yczę bez awaryjności i pociechy z auta 
Ostatnio edytowany przez Psot (14-07-2010 14:25:10)
MI RÓWNIE¯ TYLNE LAMPY SIę NIE PODOBAJ¡, NO ALE O GUSTACH SIę NIE DYSKUTUJE.. OGÓLNIE POZYTYW ZA ZMIANY, RADIO BARDZO CIEKAWE, CIEKAWI MNIE CZY LEPIEJ GRA NA FABRYCZNYCH G£O¦NIKACH (NIE PISA£E¦ ¯E ZOSTA£Y ZMIENIONE, WIęC ZAK£ADAM ¯E S¡ FABRYCZNE).. OGÓLNIE TO LICZY SIę POMYS£ NA SWÓJ SAMOCHÓD, TY GO MASZ JAK WIDAć.. POZDRAWIAM

przednie glosniki wymienione na udimension i dolozone rowniez tylne glosniki - jakosc dzwieku pare razy lepsza od fabrycznego sprzetu;) co do lamp tak jak mowilem kupilem je bardzo okazjonalnie i mi osobiscie one nie przeszkadzaja:) felgi beda wymienione na 17 ale troszke potrwa zanim troszke przyoszczedze;)

gdzie kupiles te ledy w krate grilla?

brkov napisał:
gdzie kupiles te ledy w krate grilla?
na allegro za 340 pare zl. Sa to ledy philipsa
W miedzyczasie polakierowalem plastiki w kolor nadwozia i dalem chromowane nakladki in pro na klamki;)
Ostatnio edytowany przez pagong (10-08-2010 21:40:09)

też mam zamiar pomalować listwy boczne i przednie jaki jest koszt, tak pi razy drzwi? dawaj fotkę jak to wygląda