Witam
Ostatnio wymieniłem sprzęgło +dwumas i teraz sprzęgło bierze na samym dole.
Pytanie czy to sie jakoś reguluje zeby brał troszke wyżej?

Witam forumowiczow
Potrzebuje pomocy, poniewaz padło mi sprzegło i jesli dwumas zazdnych zlych objawow nie ma to moglbym wymienic samo sprzeglo ? czy radzicie odrazu sprzeglo z dwumasem.. wiadomo kazdy liczy sie z groszem, a to tanie nie jest , dlatego chcialbym zeby ktos mi doradzil..
Jeśli dwumas jest ok to możesz wymienić tylko sprzęgło, tylko jak dwumas poleci niedługo to będziesz płacił podwójnie za robociznę tzn. teraz i za tydzień.

zapodaj tańszy zamiennik kompletnego sprzęgła ze sztywnym kołem zamiast dwumasy i będzie OK

trzeci5 napisał:
zapodaj tańszy zamiennik kompletnego sprzęgła ze sztywnym kołem zamiast dwumasy i będzie OK
Potwierdzam, mam taki zestaw i jak na razie jestem zadowolony z rozwiązania. A najbardziej jeśli chodzi o koszty.

Znalazlem cos takiego i mam to w cenie 1400zł wiec wydaje mi sie ze warto.. http://sklep.intercars.com.pl/?towkod=B3AE19#x ..
gregk : jakas roznica odnosnie prowadzenia jest ?
Po co taki drogi , skompletuj sobie sam w 600 zł się zmieścisz ze wszystkim. Poszukaj innego tematu na temat sztywnego koła, jednomasu.
Ja zrobiłem na tym juz sporo km, różnicę w komforcie czuć zdecydowanie na minus, przede wszystkim podczas mocnego przyspieszania z mniejszych obrotów, wtedy jest masaż.

można skompletować samem wtedy taniej wychodzi ale trzeba szukać części z innych modeli golfa,jak ktoś chce zrobić mocniejsze sprzęgło to można dać tarcze i docisk z golfa III VR6,sztywne koło też można dopasować

Witam Panow.potrzebuje pomocy poniewaz mam problem wlasnie z zestawem sprzegla jednomasowego.juz po raz 3 wymieniam sama tarcze lukasa za 5stow.co zaloze to po paru miesiacach sie slizga i tarcza sie pali.kolo jest z g60 a tarcza z dociskiem od 2.8vr6.nie jezdzi sie jakos raptownie czy z.piskiem.tylko.wszystko normalnie

polak90 napisał:
Witam Panow.potrzebuje pomocy poniewaz mam problem wlasnie z zestawem sprzegla jednomasowego.juz po raz 3 wymieniam sama tarcze lukasa za 5stow.co zaloze to po paru miesiacach sie slizga i tarcza sie pali.kolo jest z g60 a tarcza z dociskiem od 2.8vr6.nie jezdzi sie jakos raptownie czy z.piskiem.tylko.wszystko normalnie
daj okuć tarcze okładzina organiczną a docisk do wzmocnienia i będzie dobrze,

Kurcze a gdzie mozna dostac taka okladzine i kto to moze zrobic?no i jak wzmocnic ten docisk?
W ogole czy jest jakis mocniejszy docisk niz ten od 2.8 vr6?
Ostatnio edytowany przez polak90 (16-07-2014 19:04:42)

polak90 napisał:
Kurcze a gdzie mozna dostac taka okladzine i kto to moze zrobic?no i jak wzmocnic ten docisk?
W ogole czy jest jakis mocniejszy docisk niz ten od 2.8 vr6?
tu zapytaj,wiem ze coÅ› takiego robiÄ… http://www.sprzegla.com/kontakt/kontakt … owski.html