Witam wszystkich jak w temacie wlasnie wrocilem z trasy gdzie podczas brakło mi mocy tak jak by nie chodzila turbina zadna kontrolka sie nie zapalila samochod dalej ciagle jechal ale bez mocy wiec zgasilem go i problem zniknął na 1000km i po bylo to samo czy ktos sie orientuje co moze sie dziac ( pod komputer nie podłaczale z tego wzgledu ze dopiero zjechale z trasy.

Turbina kolego.Wlacza sie system awaryjny i po zgaszeniu auta bedzie chodzil ale na jakis czas.Mialem to samo i regenerowalem turbine 

A no to czeka mnie wydatek , a czy nie powinna sie zapalic jakas kontrolka

Zadna kontrolka ci sie nie zapali.Mialem identyko objawy 

Jakie koszta regeneracji turbiny i jak sie autko sprawuje po regeneracji a i jak dlugo jeszcze dales rade jezdzic od pierwszej utraty mocy

paweldaniel napisał:
Jakie koszta regeneracji turbiny i jak sie autko sprawuje po regeneracji a i jak dlugo jeszcze dales rade jezdzic od pierwszej utraty mocy
to że łapie tryb awaryjny to nie znaczy że od razu trzeba turbinę wymieniać,po prostu trzeba ja wyjąć i wyczyścić kierowniczki,można też spróbować autko przegonić na wyższych obrotach czasami to pomaga lub też możesz spróbować ręcznie rozruszać sztangę od kierowniczek przy turbinie,poczytaj w sieci o "notlauf"

dzisiaj podpiolem golfa pod kompa i byl jeden bład sporadyczny cos o tym ze własciwa moc nie zostala osiagnieta to pewnie to jak odcięlo mi moc , turbina zostala sprawdzona i kreci cisnienie prawidłowe , to dlaczego mi odcielo moc