Witam, mam taki problem. Odpalając auto po dłuższym postoju silnik odpala jak w traktorze trzęsąc się tak jakby chciał wyskoczyć. Może ktoś spotkał się z czymś takim ?

wstrzasy trwajÄ… okolo 1-2sek?

Może 2/3 . Szczerze nie liuczyłem
ale czasem jak zagrzeje świece ze 2 razy to prawie nic nie czuć ? Czyżby tylko świeca ?

a jakies bledy z vcds??

wstryski:)?
lub cos z przepustnica moze nie do konca otwiera zamyka

Witam
Mam podobną objawe u siebie, nie raz po odpaleniu silnik ma nie równo obroty i trzęsie nim, a jak go zgasze po 1 sek zapala normalnie jak by nigdy nic, objawią moga byc konczace sie pompowtryski?!, bo tak cos przypuszczam,wybiore sie w poniedziaelk na podpiecie pod kompa załamie sie jak beda to pompowtryski nie dawno robilem dwumase:(

odkręć pokrywę górna i sprawdź wtyczki od pompek bo takie telepanie często jest spowodowane luźnymi połączeniami,poprzeginaj delikatnie piny w wtyczkach tak aby ciaśniej siedziały w gniazdach,warto sprubować

a nie zaczac od podpiecia kompa?, i zobaczeniu wartości ?, jak dodaje gazu to auto nei reaguje wcale, tylko ma chęć zgasnać jak by sie dławiło, czasami potelepie chwile i przechodzi w normalne obroty i pracuje normalnie,a czasami tak nie równo pracuje i go dławi, ze go zgasze zapale i jest OK. Dość czesto sie to juz teraz zdarza, jak go kupilem 2 lata temu to miaelm tak raz aby, a teraz co zapalenie to c oraz czesciej, oczywiscie za kazdym razem odpala na strzała.
Ostatnio edytowany przez djrafix (01-11-2014 21:54:02)

tak podepnij ale jeśli wtyczki będą dawać zły sygnał to i tak parametry wyjdą nie takie jak powinny,więc po diagnozie zanim ktoś ci zaproponuje regeneracje lub wymiane pompek sprawdź wtyczki przy pompkach,może jeszcze po podłączeniu wykaże że jest jakiś inny problem,pozdrawiam

a te piny poprzeginać do góry czy na dół czy jka ma to wyglądać?. Ok, mam zaufanego mechanika wiec doradzi mi co i jak.

djrafix napisał:
a te piny poprzeginać do góry czy na dół czy jka ma to wyglądać?. Ok, mam zaufanego mechanika wiec doradzi mi co i jak.
obojętnie byle pin zmieni delikatnie swoje dotychczasowe położenie co zapewni lepsze położenie

Chciałem sie dziś dobrać , zdjac pokrywe ale nie moge dojsc do sruby ktora znajduje sie pod EGR?! trzeba go demontowac aby zdjac ta pokrywe?, chcialem rowniez wyczyscic sobie EGR ale rowniez nie moge dostsac sie od sruby od spodu nie mam pojecia jak tam klucz podłozyć.

ja w bkd nic nie zdejmowałem odkreciłem tylko pokrywe i do góry piny pomyłem tzn odtłuściłem podgiełem i nowa uszczelke pod klawiature a klucze miałem nasadowe i przedłużki i dochodziłem wszedzie

ja mam bkc i nie mam dojscia za chiny... jak dorwe aparat podesle foty.
Ostatnio edytowany przez djrafix (02-11-2014 21:06:46)

Podlaczalem dzis auto pod kompa,nie wykazalo zadnych bledow,pompowtryski OK, mechanik w ciemnej dupie 

djrafix napisał:
Podlaczalem dzis auto pod kompa,nie wykazalo zadnych bledow,pompowtryski OK, mechanik w ciemnej dupie
tu nie chodzi o błędy bo takowych może nie być tutaj chodzi bardziej o sprawdzenie poszczególnych grup (13,18,23) w zakładce SILNIK po parametrach można wywnioskować w jakim stanie są pompki

popodginałęm piny i dalej to samo