Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum a zarazem świeżym posiadaczem Golfa 5. Nawet nie zdążyłem się przedstawić a już szukam pomocy:p. Autko 3d. Po deszczu kapie mi woda z nakrętki która się mocuje osłonę pod którą znajduje się filtr przeciwpyłkowy po stronie pasażera. Po odkręceniu tej osłony a raczej maty widać że woda wydostaje się z dziurki w wentylatorze w którą się wkrecą śrube mocującą tę mate. Którędy tą woda może się dostawać do wentylatora? Proszę o jakieś wskazówki co może być tego przyczyną. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

przyjrzyj się czy podszybie dobrze siedzi na swoim miejscu,pod podszybiem powinna być taka kratka chroniąca wentylator pezed zasysaniem liści itp.sprawdź czy jest ona dobrze osadzona i czy nie przepuszcza na połączeniu

Podszybie generalnie siedzi sztywno. Chyba będę musiał wziąść się za jego zdjęcie i zobaczyć co się dzieje pod spodem. Nie wiem tylko jak się za to zabrać. Z tego co widzę to na pewno trzeba zdjąć wycieraczki
. Pytanie tylko co dalej? Może faktycznie coś z tą kratką jest nie tak skoro do wentylatora leci. Kurde kupiłem auto nie cały miesiąc temu a już mnie wkurza. Do tego jeszcze lewe światło mijania czasem nie święci. Jak wyciągnę żarówkę i pogrzebie w gnieździe to potem zaskakuje i jest ok. Co za cyrk.
Ostatnio edytowany przez firemantom (11-09-2014 17:40:46)

To "poważne"masz te usterki w wozie, w takim przypadku zwróciłbym samochód na zasadzie rękojmi, bo to istotne wady ukryte są.

Co to znaczy że są "poważne"? Nie da się tego naprawić?

Bo może samochód jest po wypadku i to są pozostałości po niefachowej naprawie blacharskiej.

Auto nie bite na 100%. Mam szwagra blacharza lakiernika więc o to jestem spokojny. Może faktycznie puszcza wodę gdzieś na łączeniu. Jak poczytałem po necie to się okazuje że to dość częsta przypadłość golfow. Z tym światłem też czytam że dużo ludzi ma podobnie.