Witam Panowie! mam pytanie. Nie działa mi podgrzewanie tylnej szyby i nie działa spryskiwacz tylnej szyby (wycieraczka z tyłu działa). kontrolka po włączeniu tego podgrzewania świeci jak załącze, ale nie podgrzewa szyby. Z kolei gdy włączę spryskiwacz tylny to słychać coś cyka pod kierownicą, ale nie spryskiwacz nie działa, oczywiście przedni działa.... Co to może być? Jakiś przekaźnik może? jeśli tak to gdzie się znajduje? bezpieczniki są ok. Z góry dziękuję za pomoc 

Hm jakis kabelek nie zerwał sie tzn jak otwierasz tylna klape wchodza kable z boku widac je od razu sprawdź tam może nie łączy tak miałem w MK4

sprawdź kable dochodzące do klapy w tych gumowych osłonkach one często sie tam łamią

A ja bym sprawdził czy te paski na szybie ci grzeją wystarczy że za mocno szmatka przejechałeś od środka mogłeś cos zedrzeć i teraz nie będzie grzało

witam ale jakby przetarł te paski to co one maja wspolnego ze spryskiwaczem tylnej szyby?? a kolega napisał ze nie działą i ogrzewanie i spryskiwacz dziwna sprawa

poczekamy jak sprawdzi i bedzie jasne co było;p

Witam mam problem z właczeniem ogrzewania tylnej szyby wiem ze rok temu wszystko sprawnie działało a teraz jak przyszły lekkie mrozy chcialem załaczyc ogrzewanie szyby i pstrykajac w przycisk zero reakcji kontrolka sie nie chciala zaswiecic po ktorymś razie sie zaswiecila ale tylko raz po wyłaczeniu juz nie moglem jej właczyc z powrotem co moze byc przyczyna tego dodam ze bezpieczniki sprawdzone .