Kilka dni temu wyskoczyła mi pomarańczowa kontrolka airbaga ... gdzie znajdę kostkę z airbaga , często odsuwałem siedzenia i podobno stąd ten problem , miał ktoś juz taki problem ? Jak go usunąć ?
Pozdrawiam

Najprawdopodobniej przyczyną jest brak "przejścia" w złączu przewodów poduszki powietrznej fotela z wiązką w podłodze - pod plastikową pokrywą przy prowadnicy fotela.

To fotel kierowcy czy pasażera ? Rozumiem że wystarczy połączyć tę kostkę oraz zresetować błąd ?

Witam miałem ten sam problem. Podłącz pod tester, sprawdź błąd. U mnie winne były przewody w wiązce w drzwiach kierowcy/ pęknięty przewód od czujnika uderzeń bocznych/ pomogło zlutowanie i wykasowanie błędu.
Pozdrawiam

Dziękuję za info
Teraz tylko kupić kabel i program 

Z tą przewodnością złącza w podłodze to nie jest taka prosta sprawa, u mnie skończyło się na wymianie najpierw wiązki fotela kierowcy, a potem fotela pasażera. Niektórzy wycinają te złącza i lutują na stałe.

Modlić się by to była tylko drobna usterka ...

Proszę o pomoc, gdzie w golfie V znajduje się sterownik airbag, prawdopodobnie coś się z nin dziej i nie mogę skasować błedu poduchy kierowcy