Witam proszę o pomoc przyspieszam gwałtownie i jade np 170 i przejade jakiś 1 km i potem jadę spokojnie i auto nagle traci obroty pedal gazu w ziemi i nic gasnie potem je odpalam to raz chodzi a raz znowu zgaśnie i dopiero za 3 razem normalnie można jechać jak znowu się szybciej pojedzie to zaś to samo

adikvw napisał:
Witam proszę o pomoc przyspieszam gwałtownie i jade np 170 i przejade jakiś 1 km i potem jadę spokojnie i auto nagle traci obroty pedal gazu w ziemi i nic gasnie potem je odpalam to raz chodzi a raz znowu zgaśnie i dopiero za 3 razem normalnie można jechać jak znowu się szybciej pojedzie to zaś to samo
podłącz pod kompa i zobacz jakie błędy są zapisane

Byłem na komputerze i był błąd pompy paliwa tylko dziwne jest to ze auto jeździć nic się nie dzieje a tylko się tak dzieje jak mocniej wcisne gazu:/

Jaki silnik posiadasz ?
Wygląda mi to na problem z przepustnica - brudna lub niesprawna... no ale nie wiem jaki silnik. Może to po prostu EGR się zawiesza (w benzynie przy ok. 4000 obr./min powinien sie całkiem wyłączyć).

adikvw napisał:
Byłem na komputerze i był błąd pompy paliwa tylko dziwne jest to ze auto jeździć nic się nie dzieje a tylko się tak dzieje jak mocniej wcisne gazu:/
jakieś inne parametry ci sprawdzał ten magik?np.jak zachowują się PD albo jak działa EGR czy przepływomierz powietrza czy tylko błędy sprawdził,jeśli pompa jest niesprawna to zacznij od jej wymiany