Witam,
Wyświetla mi się błąd kontrolka ABS, czasami gaśnie, jednak za dwa dni znowu potrafi się zaświecić w czasie jazdy. Czy jest ktoś z Warszawy i posiada kabel? Osobiście kupiłem na allegro ale odradzam. Wykrywa port interface ale nie moze sie połaczyć z kompem auta
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez golfiak opole (20-12-2014 13:11:11)

golfiak opole napisał:
Witam,
Wyświetla mi się błąd kontrolka ABS, czasami gaśnie, jednak za dwa dni znowu potrafi się zaświecić w czasie jazdy. Czy jest ktoś z Warszawy i posiada kabel? Osobiście kupiłem na allegro ale odradzam. Wykrywa port interface ale nie moze sie połaczyć z kompem auta
pozdrawiam
ja miałem tez cos podobnego, sprawdź czujniki abs przy kołach bo jak za blisko czujnik będzie to błąd wywala , ja odkręciłem podłożyłem podkładkę żeby przerwa była trochę większa i po po problemie
Ostatnio edytowany przez lemis (21-12-2014 11:51:55)

Witam,miałem ten sam problem.Najpierw diagnoza w którym kole jest problem z czujnikiem.Wymiana czujnika nic nie dała.Dopiero wymiana piasty pomogła.Od strony wew. była w nie najlepszym stanie.

elvis777 napisał:
Witam,miałem ten sam problem.Najpierw diagnoza w którym kole jest problem z czujnikiem.Wymiana czujnika nic nie dała.Dopiero wymiana piasty pomogła.Od strony wew. była w nie najlepszym stanie.
ja czujnika nie wymieniałem tylko jak napisałem zrobiłem przerwę bo dotykał, ale kolega niech sprawdzi co i jak i będzie wiadomo.
Ostatnio edytowany przez lemis (21-12-2014 14:08:31)

u mnie również dotykał,ale że trochę tak pojeżdziłem to trochę się starł. pozdrawiam.

u mnie to samo, zapalało sie i gasło , na kompie pokazało czujnik lewy tył, ale okaazało się że niestety pierścień był do dupy juz i to on broił, musiałem wymienić całą pisate, i do dzisiaj spokój 

Witam,
u mnie okazało się że prawy tył, stary czujnik był ostro przytarty. Znajomego mechanik na początku nie chciał dać podkładki jak się tłumaczył że tak się nie powinno robić bo być może coś jest nie tak z koronką(lub nawet całą piastą) ale po krótkiej jeździe na nowym czujniku dalej wyskakiwał błąd. Okazało się że nowy był już lekko przytarty więc założył podkładkę taką jak stosują do wtrysków i błąd już nie wyskakuje.
Dziękuję za rady okazały się bardzo pomocne.