Panowie prawdopodobnie siadła mi pompa vacum dzisiaj jadac samochod zgasł i juz go nie mozna bylo zapalic wiec pozostal hol po z holowaniu wstepnie odkrecilem odpowietrznik w filtrze paliwa wlozylem przez niego drucik zeby zobaczyc czy jest paliwo ale jest sucho , u mechanika jestem umowiony na jutro wiec dokladnie bede wiedzial jutro a wiem ze pompe w baku juz mialem do wymiany wiec ona napewno nie chodzi juz od jakiegos czasu czy ktos z was wymienial pompe vacum jaki koszt i ile czasu to zajmuje . Dzieki

jeśli pompa w baku nie działa to ją wymień,odpowietrz układ i spróbuj czy odpali,poza tym podłącz kompa i sprawdź czy są jakieś błędy bo może jest inny problem

Byłem na sprawdzeniu kompa i nic nie pokzał zero błedow

moze poprostu sie tylko zapowietrzył lub gdzies rurka walnięta

Witam samochod chodzi tylko przyczyna nie do konca jeszcze wyjasniona zalalem 5l paliwa odpowietrzylem filtr i układ no i samochod zapalił wiec mysle ze przyczyna bylo to ze wskaznik paliwa oszukuje i skonczyło sie po prostu paliwo w poniedzialek kupuje i wymieniam pompe w baku tylko panowie czy musze miec stara na wzor czy poradza sobie w sklepie bez .

Dzisiaj bylem w sklepie po pompe i panowie zaproponowali mi zamiennik za 180zl z 2 letnia gwarancja albo orginalna za 560zl co sadzicie o tym zamienniku czy lepeij zainwestowac i kupic orginalna chociaz roznica w cenie jest duza ?

Ja wziąłbym chyba zamiennik,nie odbiegają one aż tak dużo od oryginałów. Jest też dwu letnia gwarancja. Pozdrawiam.

No i tak chyba zrobie mam nadzieje ze troche pochodzi ,dzwonilem do aso to za pompe wołaja 870zl

ta pompka w baku i tak przy odpalaniu działa a potem vacum pracuje wiec powinna zamienik polatac

Wiem wiem tylko ostatnio juz mi wskaznik zaczął oszukiwać i skonczyło sie holem , wiec musze ja wymienc z tego powodu przedewszystkim

paweldaniel napisał:
Wiem wiem tylko ostatnio juz mi wskaznik zaczął oszukiwać i skonczyło sie holem , wiec musze ja wymienc z tego powodu przedewszystkim
ale pompa w baku nie ma nic do wskaźnika,jeÅ›li ci wskaźnik przekÅ‚amuje to wystarczy że wymienisz http://allegro.pl/czujnik-poziomu-paliw … 86793.html

Pompa wymieniona powiem tak ze kupilem ten zamiennik nie wszystko pasowalo tak jak powinno ale poradzilem sobie mam nadzieje ze pochodzi a co do wskaznika paliwa ro niewiem jak to sie stalo ale odpiol sie ze zatrzasku z jednej strony i poprostu nie schodzil do samego konca wystarczylo go wpiac i jest ok wiec to mam z głowy a jutro wymiana dwumasa .

No i dwumasa wymieniona i przy okazji uszczelniacz wału bo mechanik stwierdzil ze zaczyna sie pocic , a panowie czy mozliwe ze wskaznik paliwa pokazuje inaczej jak komputer ?

Witam nie będę zakładał nowego tematu w celu zaśmiecania forum :
Mam problem jestem po wymianie pompy w baku( golf V 2003r. bkc 1,9TDI 105km )
2 tygodznie był spokój auto jeździło w miedzy czasie zrobiłem 1100 km w jeden dzien w trasie wczoraj auto zgasło i już nie odpaliło. holowanie do warsztatu. Dziś odpalił pochodził zgasł. Pompa co była wymieniona sprawna. Objawy są takie same jak przed wymianą pompy w Baku.
Sprawdzony jeszcze filtr do św. spokoju wymieniony został też Po czym auto odpaliło i chodziło. No to w drogę po paru km znów sytuacja się powtórzyła. Co do podłączenia do kompa za każdym razem zero błędów.
i teraz w czym szukać przyczyny ?
wszystko sprawne ale problem siÄ™ powtarza
przekaźnik ma coś z tym wspólnego ?
pompa włożona zamienik ma to coś wspólnego ?
Pompa ciśnienia która jest przy silniku ?
Mechanik obstawia właśnie pompę ciśnienia ? jutro chce właśnie ją wyciągnąć
czy tę pompę jakoś idzie sprawdzić ?
co wgl teraz mam począć i gdzie szukać przyczyny ?

Witam ! gdyby ktoś miał podobny problem, może szukać przyczyny w zworze znajdującym się kolo zbiornika paliwa. U mnie po wymianie tego zaworu problem ustal. ! cena niska choć jaka dokładnie nie wiem bo ja wymieniłem na używaną bo akurat była pod reką..

To czasem nie są winne temu zepsute wtryskiwacze? Może faktycznie warto by je sprawdzić...

A czy kojarzycie może firmę LEW MOTO? Ja się zastanawiam, czy jest to firma godna polecenia i dokona ona mi regeneracji pompy Bosh. Znalazłem ich pod tym adresem http://pompa-wtryskowa.pl/pompa-Bosch . Czy ten serwis Bosha również znajduje się w okolicach Poznania? Bo właśnie chodzi mi o taki serwis, który znajduje sie blisko Poznania, a właśnie LEW MOTO tam się znajduje. Warto się do nich odezwać?