Witam kolegów
Posiadam od dwóch tygodni dziwny problem z moim golfem, zatankowałem ujechałem z 4km i zaczął dziwnie szarpać tak jakby palił na dwa cylindry stwierdziłem że kiepskie paliwo wlałem miałem 1/4 zbiornika dotankowałem do pełna zmieniłem filtr paliwa zrobiłem z 25km i znowu ten sam objaw jade nagle zaczyna przerywać najdziwniejsze jest to że jak go zgaszę i zapale za 30 sekund to objaw mija. Dodam że nie podłączałem jeszcze po kompa bo nie miałem takiej możliwości dopiero w sobote bede miał.
Pozdrawiam

podłącz pod kompa bo tak ciężko cokolwiek powiedzieć,objaw podobny jak by wtyczka od pompo wtrysku była luźna i nie stykała,sprawdź wtyczki przy pompo wtryskach

trzeci5 ale jak by wtyczki były luźne to by cheka wywaliło tak ja miałem . no chyba ze wywaliło a nic nam nie dopisał

Witam zapomniałem napisać co i jak:)
Podłączyłem pod kompa wyszło że jest błąd na pierwszym pompowtrysku.
Zrobiłem tak jak radził kolega trzeci5 zdjąłem pokrywę przeczyściłem wtyczkę podgiąłem wtyczki żeby były ciasne jak narazie zrobiłem 500 km i jest ok
także bardzo dziękuje za pomoc
POZDRAWIAM:D

Witaj Romo1990 ja mam to samo u siebie w 1.9 TDI jest tak czasem że chodzi ok a czasem jak zimny po przejechaniu kilku kilometrów szarpnie kilka razy i się uspokaja aż do kolejnego razu za zwyczaj następnego dnia. Zauważyłem jak postoi przez weekend auto ze dwa dni to wtedy świruje komp pokazał błąd na 1 pompowtrysku. Mam pytanie czy mam możliwosć samodzielnie dostać się do tych wtyczek co zasilają pompowtryski? czy trzeba coś więcej rozbierać w silniku i jechać z tym tematem jechać do mechanika? bo mam wrazenie że u mnie będzie też problem ze stykiem w którejś wtyczce/

Zrobiłem tak jak radził kolega trzeci5 zdjąłem pokrywę przeczyściłem wtyczkę podgiąłem wtyczki żeby były ciasne jak narazie zrobiłem 500 km i jest ok
także bardzo dziękuje za pomoc
cieszę się że na coś się przydała moja rada,
Mam pytanie czy mam możliwosć samodzielnie dostać się do tych wtyczek co zasilają pompowtryski?
do zrobienia samemu bez najmniejszego problemu,odkręcasz pokrywę silnika(głowicy),ściągasz ja i ukazują ci się PD i masz dojście do wtyczek

Witam
Panowie posiadam golfa 1,9tdi 105KM powiedzcie mi od ilu zaczyna wam załanczac sie turbina