Dzień dobry,
Witam wszystkich użytkowników forum:) Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie. Ostatnio kupiłem golfa V 1.6 FSI i tydzień jeździłem bez problemów aż do dziś a mianowicie w czasie jazdy po mieście podczas skrętu w lewo włączyła mi się kontrolka EPC i auto spadł z obrotów tak że ledwo na pierwszym biegu z prędkością żółwia dojechałem do domu. Po zgaszeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka problem ustąpił. Sprawdzałem samochód i kontrolka się już nie świeci. Obawiam się dalszej jazdy i nie wiem czym może to być spowodowane. Silnik nie wydaje żadnych dziwnych dźwięków i dotychczas sprawował się wzorowo. Przebieg 128 tys, serwis w ASO do samego końca. Dodam, że tankuje paliwo 98 i 20 minut przed zdarzeniem tankowałem na nowej stacji gdzie paliwo jest podobno najlepsze ( opinie ). Proszę o pomoc.

Błędy jakieś są ? Trzeba podpiąć pod komputer. Wygląda to mi na jakiś czujnik skrętu jeśli podczas skręcania tak się zrobiło (kontrolka) lub spadło napiecie ładowania z uwagi na źle pracujące wspomaganie (silnik wspomagania).