Witam wszystkich! Mam problem z otwieraniem (zamykaniem) centralnego zamka (i bagażnika) z pilota w kluczyku ( myślałem że bateria w kluczyku więc wymieniłem na nową) ale brak jakiejkolwiek reakcji, dioda mruga a zamek (bagażnik) ani się nie otwiera ani zamyka (zero reakcji). Zamek działa normalnie po przekręceniu go w klamce, bagażnik otwiera się przez przycisk w kabinie. Nie wiem, czy to wina kluczyka (elektroniki w kluczyku) czy też jakiegoś sterownika w samochodzie? Pomóżcie ludziska, bo nie wiem czy umawiać się z jakimś elektronikiem czy samemu coś próbować? Dzięki za wszelkie info.

No i zdziwienie? Spodziewałem się może nie zalewu info, ale że ktoś się odezwie, a tu nic? Pomóżcie jak możecie 

Witam. W MK IV po wymianie baterii musiałem kodować pilota od nowa.W MK V nie miałem jeszcze tego problemu.Próbowałeś drugim kluczykiem (jeśli posiadasz) ?
Ostatnio edytowany przez elvis777 (25-04-2015 20:46:44)

podłącz Vaga sprawdz błedy
pożniej sprawdz w blokach pomiarowych czy vag widzi Twoj kluczyk jego działanie
a pozniej pomyslimy co dalej

podjechałem do fachowca, wyjął kompa, pogrzebał jakieś 3 minuty i ...chodzi! Coś się rozkodowało, ale nie wiedział dlaczego, raczej nie przez baterię, bardziej "złośliwość rzeczy martwej" dzięki za podpowiedzi, temat zamykamy.