Witam,
Prawie miesiąc temu po nocce padł mi aku do kompletnego zera.
Trochę pewnie się pośpieszyłem i kupiłem nowy (to było zaraz przed ¦więtami, a potrzebne było auto).
Nowy padł właśnie dzisiaj...
P.S. Wymieniałem radio z fabrycznego na Pioneera, ale to było gdzieś w lutym i nic się nie działo z aku.
HELP 

monteiro napisał:
Witam,
Prawie miesiąc temu po nocce padł mi aku do kompletnego zera.
Trochę pewnie się pośpieszyłem i kupiłem nowy (to było zaraz przed ¦więtami, a potrzebne było auto).
Nowy padł właśnie dzisiaj...
P.S. Wymieniałem radio z fabrycznego na Pioneera, ale to było gdzieś w lutym i nic się nie działo z aku.
HELP
a sprawdzałeś czy dobre ładowanie jest?

sprawdź ładowanie i pobór prądu na wyłączonym aucie z wyciągniętym kluczykiem i pamiętaj aby wszystkie odbiorniki były wyłączone,pobór sprawdź zaraz po wyłączeniu auta i później po upływie 30min tak żeby wszystkie odbiorniki były uśpione
Okej, jutro będę działać i sprawdzać, na razie ładuje aku w domu, ale nie wiele pewnie z niego już będzie...
a czy problem z ładowaniem może wystąpić sobie raz na jakiś czas ?

monteiro napisał:
Okej, jutro będę działać i sprawdzać, na razie ładuje aku w domu, ale nie wiele pewnie z niego już będzie...
a czy problem z ładowaniem może wystąpić sobie raz na jakiś czas ?
aku po naładowaniu powinno być OK,dobrze jest w takim przypadku ładować małym prądem ale za to przez kilkanaście godzin np.przez całą noc,co do ładowania to gdyby coś było nie tak z ładowaniem to poinformowała by cie o tym kontrolka na zegarach,ale warto zrobić pomiar ładowania i jak wcześniej pisałem sprawdzić pobór na wyłączonym silniku i odczekaniu kilkunastu minuy waże żeby wszystkir odbiorniki były wyłączone

trzeci5 napisał:
monteiro napisał:
a czy problem z ładowaniem może wystąpić sobie raz na jakiś czas ?aku po naładowaniu powinno być OK,dobrze jest w takim przypadku ładować małym prądem ale za to przez kilkanaście godzin np.przez całą noc,co do ładowania to gdyby coś było nie tak z ładowaniem to poinformowała by cie o tym kontrolka na zegarach,ale warto zrobić pomiar ładowania i jak wcześniej pisałem sprawdzić pobór na wyłączonym silniku i odczekaniu kilkunastu minuy waże żeby wszystkie odbiorniki były wyłączone
tak jak kolega napisał, ze kontrolka może pojawi sie jak nie ma ładowania, lądować może ładuje i nie ma kontrolki, ale może nie doładowywać go dobrze wiec lepiej sprawdzic, ja ostatnio swój ładowałem 12 h bo po mierzeniu za mała moc rozruchowa była i po ładowaniu jest ok
Aku ładował się dobre 14 godzin (małym prądem).
Mierzyłem miernikiem prąd wyciągając po kolei bezpieczniki i przekaźniki - przyczyna była w przekaźniku pompy paliwa 167 (blaszka w środku nie odbija dobrze i słychać pompę jak pracuje nadal po wyłączonym silniku).
Póki co wyciągam go po każdej jeździe 
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować nowy i czy warto oryginał kupować ?

monteiro napisał:
Aku ładował się dobre 14 godzin (małym prądem).
Mierzyłem miernikiem prąd wyciągając po kolei bezpieczniki i przekaźniki - przyczyna była w przekaźniku pompy paliwa 167 (blaszka w środku nie odbija dobrze i słychać pompę jak pracuje nadal po wyłączonym silniku).
Póki co wyciągam go po każdej jeździe
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować nowy i czy warto oryginał kupować ?
o nowy aku pytasz? podobno ori sa lepsze tzn dłuzej trzymają ale nie kupowałem osobiście, jak widzę masz silnik taki sam jak ja, a do tego silnika dedykowany jest 44Ah 360A tak mi odp z ASO a cena 285zł

monteiro napisał:
lemis pytałem o przekaźnik
Aku zakupiłem Centry 44Ah
napisz maila to Aso zapewne odp, jakiś pogląd będziesz miał , chyba ze ktos cos miał tu takiego to może napiszą

monteiro napisał:
W ASO 130 zł ....
Zamówiłem zamiennik za 30
no i gitara gra